Gość Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witam! Chciałem się zapytać czy to co napiszę jest wykonalne i czy ktoś tak próbował Mam 2 komplety tarcz jedne (160mm IS) drugie (180mm) Koła mam pod IS a tarcze które chcę zamontować pod Center-lock. Mam taki pomysł żeby rozwiercić nity w tych z centerlockiem i zamontować do swoich kół, mam tylko wątpliwość czy rozstaw otworów będzie taki sam próbował już ktoś tak zrobić? Następnie chciał bym te rarcze 160mm zamontować w tym co zostanie z tarcz pod Center-lock? Czy zrobienie gwintu w otworach na nity, i przykręcenie tarcz to dobry pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niszczacyzboze Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Nity mają większy rozstaw niż IS. - Sprawdzałem i sam tak kombinowałem. Robienie gwintu w aluminium jest możliwe, nit jest większy niż śruba M5 i będzie problem z centrowaniem tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Przecież to jest niewykonalne.Nity na center locku mają inny rozstaw niż śruby w tarczy International,tu jest bodajże 44 mm.Dziwię się,że komukolwiek przychodzi na myśl by kombinować przy hamulcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Kłaniam, Lepiej zastosuj takiego adaptera: Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb41 Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Regulamin forum, pkt 2i - naprawdę trzeba cytować tak duży obrazek? Kolego Ivan powiedz gdzie mogę dostać właśnie taki adapter ? tylko w PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 http://allegro.pl/adapter-shimano-sm-rtad05-z-center-na-6srub-od-cdk-i3604256977.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Skucha... Ten tutaj to CL do IS, a ma byc IS do CL. Nie wiem gdzie to kupic w Polsze ale w sumie ja w Polszcze nie mieszkam takze sorry grucha... ... ale z drugiej strony juz od kilku lat zakupy zagramaniczne przestaly byc zbrodnia przeciwko Ustrojowi Ludowemu, takze czas najwyzszy wygladnac z Polskiego Grajdolka Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Kolego Ivan, obydwa podane adaptery służą do tego samego , tylko w różny sposób jest to zrealizowane ...tarcza IS do piasta CL ... nie ma adaptera tarcza CL do piasty IS ... czyli krótko - można założyć tarczę na 6 śrub do piasty CL, odwrotnie nie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Hmmm... No jak tak sobie patrze i szukam to faktycznie chyba dalem sie "zrobic" opisowi. Coz... Me culpa maxima ze rozbudzilem nadzieje... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.