TrzecieKolo Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Oto historia jak pewien pomysłowy 30-latek "załatwił" sobie rower, i "parę" innych gadżetów... klik
Rocky98 Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Szkoda.. rower chciaż mogli mu zostawić..
Roonin Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Nawet go jakoś specjalnie nie potępiam. Nie on to by inny cwaniaczek w krawacie ta kasę przemielił. Zwykły pracownik by i tak dostał z tego WAŁA. Niestety pazerny frajer, bo jak by robił to z umiarem i inteligentnie to by ru...ł w du...ę korporację długie lata. I tak by tego nie odczuli.
Lumperator Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 No to sobie teraz pojeździ...na autonogach po spacerniaku.
Marcint96 Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Wszyscy mówicie że zbyt pazerny itd. Niby racja, ale to jest jak hazard... Raz mu się udało, drugi raz, trzeci... I potem poleciało.Jestem pewny że 90% z nas by też popełniła taki błąd znajdując się w takiej sytuacji. Kto by sobie odpuścił widząc że uchodzi mu to na sucho ? Pokusa była by zbyt silna
Roonin Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Właśnie dlatego udaje się nielicznym. Tym co mają łeb na karku i umieją zachować zimną krew. Czy bym zachował zimną krew? Na 100% tego nie wiem, ale gość zdecydowanie przekombinował.
mklos1 Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 Panowie. O czym tu mowa. Koleś jest zwykłym przestępcą i należy mu się odsiadka a nie podziw i poklask.
razorjack Napisano 7 Października 2013 Napisano 7 Października 2013 tyle kasy wydał... powinien sobie gdzieś to przelać i 'zniknąć'
porcelanowy Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Powitoł Nie chciałem robić za sumienie narodu więc doceniam głos: Panowie. O czym tu mowa. Koleś jest zwykłym przestępcą i należy mu się odsiadka a nie podziw i poklask. "A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości" i byście pracowali w tej korpo jako szeregowy chomik i byście się dowiedzieli że ktoś z góry wyje...ał firmę na 800kziko? Podejrzewam że socjal w kilku następnych latach będzie u nich bardzo chudy W skali całej korpo to grosze, ale gdzieś muszą się znaleźć Ciekawe czy na samochodowych też mówią że szkoda. Przecież samochód se budował
Rades Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Nie napisano jaka to korporacja a szkoda - powinni teraz rozliczyć HR-owców i Head Hunterów z ich sukcesu rekrutacyjnego - bo koleś może i spełniał swoje obowiązki ale ewidentnie nie radził sobie z presją i stresem, napalił się na kasę jak szczeniak
cienkun Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Przekręt jak przekręt, nic nadzwyczajnego, mnie jednak uderza coś innego gdy o takich rzeczach czytam: grozi mu kara do 10 lat pozbawienia wolności. A za gwałt dostałby 3...
Rades Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Nic nadzwyczajnego - interes społeczny jest daleko w tyle gdy w grę wchodzą interesy korpo,wielki biznes i polityka.
Rades Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Nic nadzwyczajnego - interes społeczny jest daleko w tyle gdy w grę wchodzą interesy korpo,wielki biznes i polityka.
FigoiFago Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 To ja się pytam czy w takich korporacjach kontrolują wydatki czy potrafią tylko rozliczać z ilości wydrukowanego papieru? No przecież litości, wyparowało im 800 tysięcy.... W artykule jest wzmianka o tym, że facet podrabiał dokumenty, ale przecież w takiej firmie jest jakiś dział kontroli finansowej czy audytu wewnętrznego.
Sol Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Przekręt jak przekręt, nic nadzwyczajnego, mnie jednak uderza coś innego gdy o takich rzeczach czytam: A za gwałt dostałby 3... Za zgwałcenie grozi 12 lat. Koleś jest zwykłym złodziejem i jako zwykły złodziej zasługuje na splunięcie z pogardą w twarz. Niezależnie od pierdla, który mam nadzieję dadzą mu bez zawiasów.
tobo Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Szkoda.. rower chciaż mogli mu zostawić.. Nawet go jakoś specjalnie nie potępiam. Nie on to by inny cwaniaczek w krawacie ta kasę przemielił. Zwykły pracownik by i tak dostał z tego WAŁA. Niestety pazerny frajer, bo jak by robił to z umiarem i inteligentnie to by ru...ł w du...ę korporację długie lata. I tak by tego nie odczuli. Właśnie dlatego udaje się nielicznym. Tym co mają łeb na karku i umieją zachować zimną krew. Czy bym zachował zimną krew? Na 100% tego nie wiem, ale gość zdecydowanie przekombinował. W Polsce nigdy nie bedzie dobrze. Ten koles JEST zlodziejem. Takie komentarze o "lagodnym wydzwieku" swiadcza o tym ze z polska mentalnoscia cos nie jest tak. Nie jest istotne skad wzial, komu wzial tylko ze wzial cos co nie bylo jego. Jest zlodziejem. Jedni nie kradna bo sie boja ze zostana zlapani. Inni bo uwazaja to za niemoralne. Tego drugiego poziomu swiadomosci raczej nigdy nie osiagniemy jako spoleczenstwo. Smutne.
cienkun Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 To prawda, Tobo, ale takie coś jest nawet zabawne i budzi w ludziach sympatię, bo złodziej okradł złodzieja, bo nie znam żadnej korporacji, która by nie okradała pracowników (i nie tylko), a że przez niego pewnie nie dostaną premii, to inna sprawa...
porcelanowy Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Powitoł tobo, trzeba wierzyć i dzieci wychowywać Nie napisano jaka to korporacja a szkoda - powinni teraz rozliczyć HR-owców i Head Hunterów z ich sukcesu rekrutacyjnego - bo koleś może i spełniał swoje obowiązki ale ewidentnie nie radził sobie z presją i stresem, napalił się na kasę jak szczeniakDo weekendu będzie wiadomo. Jak ktoś robi w którejś krakowskiej korpo to dowie się szybciej I to raczej księgowość powinna po dupie zebrać
Roonin Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 . W Polsce nigdy nie bedzie dobrze. Ten koles JEST zlodziejem. Takie komentarze o "lagodnym wydzwieku" swiadcza o tym ze z polska mentalnoscia cos nie jest tak. Nie jest istotne skad wzial, komu wzial tylko ze wzial cos co nie bylo jego. Jest zlodziejem. Jedni nie kradna bo sie boja ze zostana zlapani. Inni bo uwazaja to za niemoralne. Tego drugiego poziomu swiadomosci raczej nigdy nie osiagniemy jako spoleczenstwo. Smutne. Ło matko ale dla ciebie jest wszystko czarno białe. Naprawdę sądzisz ze mu kibicuję ? Oczywście że jest złodziejem i zasługuje nas karę. Chodziło mi zupełnie o coś innego. bo złodziej okradł złodzieja, bo nie znam żadnej korporacji, która by nie okradała pracowników (i nie tylko), Właśnie o to "A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości" i byście pracowali w tej korpo jako szeregowy chomik i byście się dowiedzieli że ktoś z góry wyje...ał firmę na 800kziko? Podejrzewam że socjal w kilku następnych latach będzie u nich bardzo chudy W skali całej korpo to grosze, ale gdzieś muszą się znaleźć A guzik! Właśnie w tym rzecz i do tego piję że jak by te pieniądze były wydane legalnie to nawet jak by wydał dwa razy tyle nikt by nie miał do niego najmniejszych pretensji a szeregowy pracownik i tak by nigdy w życiu nie zobaczył grosza z tej kasy.O to mi chodzi że są potężne fundusze na podarunki bony i inne sposoby włażenia w d.... odpowiednim osobom a zwykłemu szeregowemu pracownikowi się mówi że nie dostanie marne 200zł podwyżki bo przecież jest kryzys! No i dochodu oczywiście jego stanowisko pracy nie generuje.Niestety pracuję w takiej korporacji i wiem troszkę jak to działa.I niech krytykanci święcie oburzeni "znieczulicą i popieraniem przestępców" wezmą troszkę na wstrzymanie, bo nikt tu tak naprawdę go nie popiera. Tam jak by ktoś nie zauważył to jest klamerka [czarny humor]Złodziejstwem się brzydzę.
kzielu Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 .Niestety pracuję w takiej korporacji i wiem troszkę jak to działa. I niech krytykanci święcie oburzeni "znieczulicą i popieraniem przestępców" wezmą troszkę na wstrzymanie, bo nikt tu tak naprawdę go nie popiera. Tam jak by ktoś nie zauważył to jest klamerka [czarny humor] Złodziejstwem się brzydzę. No jak nie popiera jak popiera,... I co to za y o korporacjach zlodziejach - ktos Wam kaze w nich pracowac ? To ma byc jakiekolwiek usprawiedliwienie dlatego ze korporacja w czyims chorym umysle jest zlodziejem ? Ktos zalozyl ta korporacje po to zeby zarabiac pieniadze i to robi. Ci za ktorych pomoca to robi moga przeciez rzucic wypowiedzeniem i isc pracowac gdzie indziej ewentualnie zalozyc wlasna korporacje. I tak - pracuje w korporacji, jednej z wiekszych na swiecie, nie czuje sie w zaden sposob wykorzystywany, nie jestem tez jej wlascicielem aczkolwiek posiadam drobna ilosc jej akcji.....
Mod Team durnykot Napisano 8 Października 2013 Mod Team Napisano 8 Października 2013 Zakończmy ten wątek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.