vitesse Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 zakupiłem nowy rower który może w końcu będzie mi pasowal, mtb na semislickach to było mało http://allegro.pl/specialized-cx-carbon-przelaj-2x10-speed-9-74kg-i3580780084.html zmiany tuz po zakupie: - łańcuch na kmc waga 250 wazylem bez złotej spinki sram, był razem z rowerem - zaciski na tytanowe tu znaczny spadek wagi około 70g, jeszcze nie wiem na jakie napisze - opony zmienione chwilowo na bontragery tez z aukcji IRC zbyt agresywne od tego mam MTB, pojda na sprzedaż - pedały chwilowo zalozylezm pd-515 z mechanizmem po jednej stronie - aluminiowe srubki do koszyka bidonu - zacisk sztycy na authora do karbonowych sztyc waga 23 gramy plany: na razie jezdzic oraz zmiana klockow hamulcowych na wersje z szufladkami, wywalenie monitorkow xtr, z czasem wyladuje lzejsza sztyca rozpiske wrzuce później: wage będę uzupełniał stopniowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2013 poczatkowa rozpiska wmiare grzebania w rowerze będę ja uaktualniał Bar Plugs: (Korki do kierownicy) -saBottle Cage: (Koszyk na bidon) specialized jakies 49g z "srubami"Brake (Front): (Hamulec przedni) mini v-brakeBrake (Rear): (Hamulec tylny) mini v-brake klocki xtBrake Levers: (Klamki Hamulcowe) sramCables: (Pancerze i linki) dura-ace i inneCassette: (Kaseta) 11-27 10sChain: (łanńuch) kmc 106 ogniw 251 gCrankset: (Korby) race face 32-44Derlr (Front): (Przerzutka przednia) suntour XC comp 109g alu srubkiDerlr (Rear): (Przerzutka tylna) sram forceFork: (Widelec) specialized zetrzFrame: (Rama) specialized GlobeHandlebar: (Kierownica) bontgrger cyclocross raceHandlebar Tape: (Owijka) chyba bontragerHeadset: (Stery) bontragerPedals: (Pedały) shimano psdSeat: (Siodło) specialized aliez 249gSeatpost: (Sztyca) ritchey 27.2x350 310gSeatpost clamp: (Zacisk sztycy) authot 23gShifters: (Manetki) sram rivalSkewers: (Zaciski koł) swiss comp 46gSpacers: (Podkładki pod mostek) jest jednaStarnut: (Gwiazdka) jest Stem: (Mostek) 133gTire (Front): (Opona przednia)Tire (Rear): (Opona tylna)Top Cap: (Top cap) jest 15gTubes: (Dętki) sa okolo 300gWheel Front: (Koło przednie)-Hub: (Piasta)sram 7.0-Rim: (Obręcz) tioga-Spokes: (Szprychy)-Nipples: (Nyple)-Rim tape: (Opaska)Wheel Rear: (Koło tylne) -Hub: (Piasta) mars-Rim: (Obręcz) tioga-Spokes: (Szprychy)-Nipples: (Nyple)-Rim tape: (Opaska)Misc : (Inne) Razem : 9650g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) -saBottle Cage: (Koszyk na bidon) specialized jakies 49g z "srubami"Brake (Front): (Hamulec przedni) mini v-brakeBrake (Rear): (Hamulec tylny) mini v-brake klocki xtBrake Levers: (Klamki Hamulcowe) sramCables: (Pancerze i linki) dura-ace i inneCassette: (Kaseta) 11-27 10sChain: (łanńuch) kmc 106 ogniw 251 gCrankset: (Korby) race face 32-44Derlr (Front): (Przerzutka przednia) suntour XC comp 109g alu srubkiDerlr (Rear): (Przerzutka tylna) sram forceFork: (Widelec) specialized zetrzFrame: (Rama) specialized GlobeHandlebar: (Kierownica) bontgrger cyclocross raceHandlebar Tape: (Owijka) chyba bontragerHeadset: (Stery) bontragerPedals: (Pedały) shimano psdSeat: (Siodło) specialized aliez 249gSeatpost: (Sztyca) ritchey 27.2x350 310gSeatpost clamp: (Zacisk sztycy) authot 23gShifters: (Manetki) sram rivalSkewers: (Zaciski koł) swiss comp 46gSpacers: (Podkładki pod mostek) jest jednaStarnut: (Gwiazdka) jest Stem: (Mostek) 133gTire (Front): (Opona przednia)Tire (Rear): (Opona tylna)Top Cap: (Top cap) jest 15gTubes: (Dętki) sa okolo 300gWheel Front: (Koło przednie)-Hub: (Piasta)sram 7.0-Rim: (Obręcz) tioga-Spokes: (Szprychy)-Nipples: (Nyple)-Rim tape: (Opaska)Wheel Rear: (Koło tylne) -Hub: (Piasta) mars-Rim: (Obręcz) tioga-Spokes: (Szprychy)-Nipples: (Nyple)-Rim tape: (Opaska)Misc : (Inne) Razem : 9650g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 No nie, takiego czegoś tutaj nie będzie. Temat założony bardzo niedbale i na dodatek zdekompletowana rozpiska. Na razie przenoszę do działu "wasze rowery". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2013 spoko mistrzu poprawie może tak i lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
vitesse
zakupiłem nowy rower który może w końcu będzie mi pasowal, mtb na semislickach to było mało
http://allegro.pl/specialized-cx-carbon-przelaj-2x10-speed-9-74kg-i3580780084.html
zmiany tuz po zakupie:
- łańcuch na kmc waga 250 wazylem bez złotej spinki sram, był razem z rowerem
- zaciski na tytanowe tu znaczny spadek wagi około 70g, jeszcze nie wiem na jakie napisze
- opony zmienione chwilowo na bontragery tez z aukcji IRC zbyt agresywne od tego mam MTB, pojda na sprzedaż
- pedały chwilowo zalozylezm pd-515 z mechanizmem po jednej stronie
- aluminiowe srubki do koszyka bidonu
- zacisk sztycy na authora do karbonowych sztyc waga 23 gramy
plany: na razie jezdzic oraz zmiana klockow hamulcowych na wersje z szufladkami, wywalenie monitorkow xtr, z czasem wyladuje lzejsza sztyca
rozpiske wrzuce później: wage będę uzupełniał stopniowo
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.