Skocz do zawartości
  • 0

chciał bym kupić rower z kołami 29 cali ale nie wiem jakiego producenta wybrać

Gość Dawid

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie wszystkich mam taki problem. Chciał bym kupić jakiś rower górski. Mam do wydanie mniej więcej około 3 tysięcy może nawet trochę więcej. Rower miał by mi służyć do normalnej jazdy w różnym terenie i na asfalcie i w terenie. Jeżeli chodzi o rower to myślałem ze by maił koła 29 cali to to jedyna kryterium wyboru a niestety nie znam sie nic na rowerach i każdy sprzedawca może mi wcisnąć kit. proszę was o pomoc ja myślałem nad markami takimi jak kross scott ktm giant merida zależy mi na dobrym sprzęcie nie uznaje pół środków z góry dziękuje i pozdrawiam

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

KWADRATOWE NAWIASY ZE SŁOWEM KLUCZOWYM! Popraw nazwę tematu zanim temat wyląduje w śmietniku.

Producent jest mało istotny, ponieważ każdy z producentów ma różne modele, zarówno te wypasione, jak i te z najniższej półki. Do zakupu musisz podejść jak do kupna laptopa - masz gotowy przedmiot, z komponentami wmontowanymi przez producenta, więc to co musisz wiedzieć, to nie jaka marka jest najlepsza (bo to oznacza jedynie jakie są notowania na giełdzie) tylko co konkretny model roweru ma na sobie zamontowane. Patrząc się na osprzęt, to staraj się, żeby przynajmniej były komponenty z grupy Alivio, lub troszkę lepiej, tj Deore, lub SLX. Mimo twojego budżetu, to na ebayu w tej cenie można spotkać w tylnym kole wolnobieg - unikaj takiego rozwiązania. Łatwo to zbaczyć np. po ilości biegów. Wolnobiegi zakończyły się na etapie 8, a kaset też mogą mieć 8 biegów. Jeżeli nie wiesz, to zapytaj się sprzedawcy. Jeżeli masz wątpliwości, to spisz na kartce model zębatek z tyłu i sprawdź w domu w internecie, w końcu wydajesz kilka tys. zł a nie kupujesz słonecznik, więc jak najbardziej uzasadnione jest "ja to muszę sobie przemyśleć, przespać się z tym, wrócę do sklepu następnym razem". Rozważ też kupno roweru tańszego o kilkaset złotych, a różnicę wydaj na lepsze jego wyposażenie - porządna lampka do jazdy po mieście, może jakieś ciuchy rowerowe. W odróżnieniu od laptopa, w rowerze możesz zmienić wszystko i warto skorzystać z tej opcji, np. od razu dokupić 2 łańcuchy, przyrząd do pomiaru rozciągnięcia łańcucha i spinki.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...