kubarum11 Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Mam takie dziwne pytanie jakie kolory części powinienem dokupować do ramy DunCon Pitubll takiej : http://www.salonrowerowy.com/upload/czesci/8/gal/duncon-pitbull.gif tyle że niebieską mam. Chodzi o mostek, kierownice, sztyce etc. żeby to jakoś ładnie wyglądało : D
kinder85 Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 No ja myślę że zdecydowanie elementy antracytowe z jaśminowymi detalami będą pasowały. do tego jak założysz karminowe spd'eki i malachitową odzież kompresyjną to już w ogóle będzie bomba p.s- a chwyty to najlepiej siena palona, ale to zależy jaki nasz odcień skóry i kolor rękawiczek
kubarum11 Napisano 6 Października 2013 Autor Napisano 6 Października 2013 Dobra odpowiedź , już nie ważne , wszystko czarne kupie i tyle
cienkun Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 czarne będzie pasowało. Ale do niebieskiego (w sumie jeszcze zależy jaki odcień) będzie pasowała czerwień, jak i żółty, możliwe że pomarańcz. (ważne żeby utrzymać jeden deseń, a nie np. kiera blado-żółta, sztyca jaskrawo, a mostek czerwony i korby pomarańczowe... ) Wszystko białe, też będzie ładnie. albomieszanka niebieskiego, w odcieniu ramy i polerowanego alu. Albo polerowane alu i biel.
kinder85 Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Tak poważnie to kwestia gustu ale ja osobiście uważam że żeby zachować dobry smak, nie powinno się użyć więcej niż trzy kolory. I to w malejących proporcjach czyli jeden kolor główny drugi dodatkowy a trzeci to już tylko małe detale... ale jak już mówiłem, kwestia gustu bo widziałem całkiem ładne rowery kolorowe jak tęcza na placu hipstera
krokuss0 Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Kubarum11 - gust to rzecz subiektywna - pytania o to nie dadzą Ci dużej pomocy. Poszukaj w internecie zdjęć rowerów - jest mnóstwo grafik, mnóstwo ciekawych rowerów - uważam że to Ci prędzej pomoże. Poza tym używanie nietypowego koloru wiąże się z większymi wydatkami bo na rynku dominuje czarny lub srebrny - inne są droższe, na zamówienie lub bardzo ciężko dostępne. Ja mam granatową ramę, jaśniejszy niebieski amortyzator a większość części jest srebrna. Wygląda normalnie, klasycznie i nie kłuje w oczy. Uważam że do niebieskiej ramy pasuje przeważający srebrny - zresztą pomyśl jakie masz koła (obręcze) bo je najbardziej obok ramy i widelca widać i to od nich bym zaczął komponowanie kolorystyki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.