Skocz do zawartości

[Spodnie]Jakie wybrać

Rogo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szuakm spodni typowych na rower.

Nie chce takich obcisłych (jak rajstopy xD ), ale takie co będą tochę luźne i nagawki niebędą się wkręcały w korbe.

Znalazłem coś takiego na allegro:

http://allegro.pl/rogelli-houston-spodnie-nieprzemakalne-r-m-i3561493473.html

mam 178 cm wzrostu i 65kg wagi, czy rozmiar M będzie dobry czy lepiej brać L

lub jak macie jakieś inne propozycje to też podajcie

Te spodnie to nieprzepuszczająca powietrza cerata (trochę drogie, bo tego typu spodnie są już od połowy tej ceny). Owszem nadają się super na oberwanie chmury, ale tobie bardziej chyba zależy na takich spodniach w których da się jeździć podczas normalnej pogody. Na normalną pogodę to np. Endura Singletrack II, bardziej cywilne Endura Humvee, lub całkiem cywilne Endura Urban. Dla twojego wzrostu z endury będą pasować rozmiary L.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk 4

Na pewno singletrack II nie przebiją, natomiast w takich spodniach możesz jechać do pracy gdzie jest dress code. Przy cieplejszej pogodzie w singletrackach masz wentylacje na zamek, która dużo daje. W humvee tego nie ma i wtedy strasznie się lepią do nóg.

A możesz mi powiedzieć w kórym miejscu? Jakoś nie mogę dostrzec różnicy pomiędzy tym a zeszłorocznym modelem. Rozpinane owszem są ale tylko dół nogawki. Singletrack II mają zamki na wyokości uda i po ropięciu ich masz wentylację tak jak byś jechał w szortach, przy zachowaniu ochrony nóg przed obtarciami tak jak w przypadku długich spodni. W humvee niestety w zbyt ciepłe dni nie pojedziesz, tak samo w zbyt chłodne.

Rzeczywiście nie ma zmian jeśli chodzi o modele 2012 i 2013, sklep ma zły opis na stronie i tym sie zasugerowałem.

Jedenak używam tych spodni juz drugi rok i powiem, że są bardziej uniwerslane niz singletraki, przynajmniej dla mnie.

Singletraki to portki pancerne do szurania po szlaku, w ciepłe dni można sie w nich ugotować i wywietrzniki nie załatwią sprawy. Jesienią czy zimą będą ok.

w ciepłe dni można sie w nich ugotować i wywietrzniki nie załatwią sprawy

Uwierz mi, mam obydwie pary i jest dokładnie na odwrót jeśli chodzi o wysokie temperatury. Humvee zakładam tylko w weekendy, np. by pojechać po bułki, wszędzie tam, gdzie spodnie mają mi nie przeszkadzać ubieram singletracki. Problemem są kieszenie, bo od kluczy mi sie dziury poprzecierały, no ale ponad rok praktycznie dzień w dzień w nich jeżdżę, to miały prawo. Teraz się zastanawiam, czy wziąć kolejne takie same, czy może jest coś innego, na pewno kolejnych humvee bym nie wziął.

@Tofi napisałem do EnduraStore z zapytaniem jaki rozmiar będzie dobry dla mnie

i odpisali mi tak "Spodnie Hummvee będą dla Pana odpowiednie zdecydowanie w rozmiarze S"

tak więc chyba z tą L to mocna przesada była, albo rozmiarowo coś się u nich zmieniło

Jestem 2 cm wyższy od Ciebie i noszę spodnie L, bluzy i koszulki M według rozmiarówki endury. Na stronie endury masz podaną tabelkę rozmiarową. S-ka może by i była dobra w pasie, ale co z długością nogawek? Do spodni możesz sobie dokupić pasek nylonowy w rozmiarze 1''-1,5'', plus same spodnie oprócz gumki mają po bokach ściągacze na rzepy do wyregulowania obwodu w pasie.

p.s. sorki pisałem o sigletrack, humvee mają tylko pasek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...