Skocz do zawartości

[avid sd 7] wyregulowac to ustrojstwo...

mewes

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba jedyne hamulce (ogólnie Avid), które nie tracą prawie nic na sprężystości ramion (w przeciwieństwie do Srama...).

Bez epitetów proszę - Jak na razie 2 sezon na SRAM 9 - i żadnych problemów , nie rozregulowują się i praca bez zarzutu.

Bez obrazy ale skoro nie potrafisz wyregulować SD7 to oddaj to może do serwisu, bo coś popsujesz... :) Miałem wiele modeli szczęk hamulcowych i SD7 reguluje się bajecznie prosto, prawie z zamkniętymi oczami... To chyba jedyne hamulce (ogólnie Avid), które nie tracą prawie nic na sprężystości ramion (w przeciwieństwie do Srama...).

I pamiętaj prostą zasadę: jeśli coś dla Ciebie jest "niemożliwe", to oznacza to zazwyczaj, że jedynie Ty nie potrafisz tego wykonać :)

Pozdrawiam

Chyba masz rację. Ja sam nie reguluję, bo się na tym nie znam, ale w serwisie mi wyregulowali wszystko dokładnie, nawet za blisko. Przez telefon powiedzieli abym sobie "oddalił" klocki od obręczy i się udało. Na początku trochę popiskiwały, ale po 150 km przestały i jest OK. Ja jestem z AVIDa zadowolony.

Może macie jakies wadliwe egzemplarze, bo generalnie nie ma najmniejszych problemów z regulacja tych hampli.

Możliwe także że pancerze naciskają na hamulec z jednej strony, albo już się zużyły, co nie raz widziałem jak pwodowało problemy z regulacją hamulców.

vki sa super.Jak juz pisałem.!! TRzeba je tylko dobrze wyregulowac,a to po mniejszej lub wiekszej inwencji rowerzysty powinno sie wkocu udac.

A co do eksplatacji,to po jakims czasie okładziny powinnismy na pewno wimienic! jakie polecicie nastepne?

siemka, podpisuje sie pod temat

jakie klocki w "rozsadnej" cenie mozna kupić pod sd7ki ? do normalnego xc ,nie katuje roweru

kool stoby ? bb? corratecki ? mam obrecze z kellysa magnusa ,jesli ma to jakies znaczenie ,

noi klamki deore >plany je zmienic ,ale na razie jest ,co jest ;

z gory dzieki za info

noi wreszcie czarne ? szare czy czerowne ? jesli juz jezdze to po górach głownie .. a tam czesto błocko bywa

siemka, podpisuje sie pod temat

jakie klocki w "rozsadnej" cenie mozna kupić pod sd7ki ? do normalnego xc ,nie katuje roweru

kool stoby ? bb? corratecki ? mam obrecze z kellysa magnusa ,jesli ma to jakies znaczenie ,

noi klamki deore >plany je zmienic ,ale na razie jest ,co jest ;

z gory dzieki za info

noi wreszcie czarne ? szare czy czerowne ? jesli juz jezdze to po górach głownie .. a tam czesto błocko bywa

a dlaczego nie oryginalne Avida? moim zdaniem dobrze hamują. Ile zaoszczędzisz? 20 zł a klocki wystarczą na 4-6 tysięcy km.

• Mod Team

a dlaczego nie oryginalne Avida? moim zdaniem dobrze hamują. Ile zaoszczędzisz? 20 zł a klocki wystarczą na 4-6 tysięcy km.

A nie wiesz gdzie i za ile można je dostać? Oczywiście same wkładki.

moim skromny zdaniem Avidy sa banalnie proste do wyregulowania.

Zajmuje to okolo do 5 minut (nie mowie o zakladaniu calego systemu hamulcow, ale regulacje coby o kolo nie obcieralo).

Jak sie nigdy hamulcow nie regulowalo to mozna miec problem. W takim razie polecam badz serwis badz nauke i praktyke.

Pozdrawiam

Nie sa to moje pierwsze hamulce ktore regulowalem wiec w gre nie wchodzi "brak umiejetnosci" bo w rowerze sam sobie serwisuje i piasty i amora-generalnie wszystko. Przyjmijcie do wiadomosc, ze SRAM to nie perpetuum mobile i nie wszystko ma takie idealne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...