Mod Team Odi Napisano 28 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Nie ma lepszych hamulców V od SD7 w tej cenie... Porównywałeś choćby z LX 2005? No właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 To chyba jedyne hamulce (ogólnie Avid), które nie tracą prawie nic na sprężystości ramion (w przeciwieństwie do Srama...). Bez epitetów proszę - Jak na razie 2 sezon na SRAM 9 - i żadnych problemów , nie rozregulowują się i praca bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Bez obrazy ale skoro nie potrafisz wyregulować SD7 to oddaj to może do serwisu, bo coś popsujesz... Miałem wiele modeli szczęk hamulcowych i SD7 reguluje się bajecznie prosto, prawie z zamkniętymi oczami... To chyba jedyne hamulce (ogólnie Avid), które nie tracą prawie nic na sprężystości ramion (w przeciwieństwie do Srama...). I pamiętaj prostą zasadę: jeśli coś dla Ciebie jest "niemożliwe", to oznacza to zazwyczaj, że jedynie Ty nie potrafisz tego wykonać Pozdrawiam Chyba masz rację. Ja sam nie reguluję, bo się na tym nie znam, ale w serwisie mi wyregulowali wszystko dokładnie, nawet za blisko. Przez telefon powiedzieli abym sobie "oddalił" klocki od obręczy i się udało. Na początku trochę popiskiwały, ale po 150 km przestały i jest OK. Ja jestem z AVIDa zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja teraz jeszcze zamienilem te pierscienie na trzpieniach klocków,zeby szczeki po zacisnieciu były ronolegle. Od razu wyczuwam wieksza siłe i lepsza modulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Może macie jakies wadliwe egzemplarze, bo generalnie nie ma najmniejszych problemów z regulacja tych hampli. Możliwe także że pancerze naciskają na hamulec z jednej strony, albo już się zużyły, co nie raz widziałem jak pwodowało problemy z regulacją hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 vki sa super.Jak juz pisałem.!! TRzeba je tylko dobrze wyregulowac,a to po mniejszej lub wiekszej inwencji rowerzysty powinno sie wkocu udac. A co do eksplatacji,to po jakims czasie okładziny powinnismy na pewno wimienic! jakie polecicie nastepne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 siemka, podpisuje sie pod temat jakie klocki w "rozsadnej" cenie mozna kupić pod sd7ki ? do normalnego xc ,nie katuje roweru kool stoby ? bb? corratecki ? mam obrecze z kellysa magnusa ,jesli ma to jakies znaczenie , noi klamki deore >plany je zmienic ,ale na razie jest ,co jest ; z gory dzieki za info noi wreszcie czarne ? szare czy czerowne ? jesli juz jezdze to po górach głownie .. a tam czesto błocko bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 siemka, podpisuje sie pod temat jakie klocki w "rozsadnej" cenie mozna kupić pod sd7ki ? do normalnego xc ,nie katuje roweru kool stoby ? bb? corratecki ? mam obrecze z kellysa magnusa ,jesli ma to jakies znaczenie , noi klamki deore >plany je zmienic ,ale na razie jest ,co jest ; z gory dzieki za info noi wreszcie czarne ? szare czy czerowne ? jesli juz jezdze to po górach głownie .. a tam czesto błocko bywa a dlaczego nie oryginalne Avida? moim zdaniem dobrze hamują. Ile zaoszczędzisz? 20 zł a klocki wystarczą na 4-6 tysięcy km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 30 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 a dlaczego nie oryginalne Avida? moim zdaniem dobrze hamują. Ile zaoszczędzisz? 20 zł a klocki wystarczą na 4-6 tysięcy km. A nie wiesz gdzie i za ile można je dostać? Oczywiście same wkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 W kazdym sklepie gdzie czesci z Harfy maja to i klocki sprowadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 W kazdym sklepie gdzie czesci z Harfy maja to i klocki sprowadzą. Prawda, ale druga prawda jest taka, ze nie sa te wklady łatwo dostępne...jak np. Corratec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 moim skromny zdaniem Avidy sa banalnie proste do wyregulowania. Zajmuje to okolo do 5 minut (nie mowie o zakladaniu calego systemu hamulcow, ale regulacje coby o kolo nie obcieralo). Jak sie nigdy hamulcow nie regulowalo to mozna miec problem. W takim razie polecam badz serwis badz nauke i praktyke. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewes Napisano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Nie sa to moje pierwsze hamulce ktore regulowalem wiec w gre nie wchodzi "brak umiejetnosci" bo w rowerze sam sobie serwisuje i piasty i amora-generalnie wszystko. Przyjmijcie do wiadomosc, ze SRAM to nie perpetuum mobile i nie wszystko ma takie idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.