Skocz do zawartości

[kask] Giro Phase czy Indicator

maciej82k

Rekomendowane odpowiedzi

W tych cenach nie ma cudów, większość kasków jest do siebie podobna pod względem technicznym i jakościowym(powiedział bym że są robione na jedno kopyto). Najważniejsza jest moim zdaniem wygoda. Brałem pod uwagę i mierzyłem obydwa wymienione przez Ciebie kaski ale ostatecznie wybrałem inny, giro savant.

Pod względem technicznym niczym :)

No to jeszcze 2 pytania :)

1. Który jest najbardziej płaski po założeniu na "dyńce" ? Może ktoś miał styczność.

2. Oraz, jeżeli rozmiar "dyńki" mam 58cm to Giro Phase w rozmiarze M (55-59) czy L (59-63cm) brać ? Bo Indicator i tak jest uniwersalny 54-61.

Wiem że lepiej przymierzyć, ale zawsze możliwość wymiany jest więc zaryzykuję z kupnem przez neta.

Kupiłeś Phase za 150zł? Super cena. Ja za swojego płaciłem jeszcze 260. Po przesiadce z Lidlowskiego różnica ogromna zarówno w wygodzie (po paru chwilach zapominasz że masz go na głowie) jak i wentylacji. Myślę że będziesz zadowolony z zakupu.

Mam nadzieje że rozmiar mi siądzie i do mojej czachy będzie pasował. A co do kupna to fartam miałem bo przez przypadek wpadłem na ofertę wyprzedażową jednego sklepu internetowego. A nawet nie miałem w planach kupować w tym roku kasku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...