Skocz do zawartości

[do 3000 zł] MTB Hardtail

hpolski010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W pierwszym linku był Radon ZR Team 7.0, tylko nie zauważyłem, że ma inny widelec.

A co myślisz o Rockrider 8.1, bo w sumie jestem w podobnej sytuacji co autor. A właśnie znalazłem informacji, że w tej cenie jest dobry.

Napisano

O, bardzo fajna oferta. Teraz, po sezonie można trafić na bardzo atrakcyjne wyprzedaże wiec może warto sie rozejrzeć w tym kierunku.

Decathlon daje dożywotnią gwarancję na swoje ramy, ale lepszy osprzęt z wyprzedaży ze takie same pieniądze może kusić.

Moja szwagierka ostatnio kupiła Treka do MTB, przecenionego z 4200 do 3000. To chyba najlepszy biznes.

Napisano

Ten MBike jako wybór nówki całkiem ładnie się prezentuje. Recon Gold, nienajgorszy napęd, cena niższa niż RR 8.1.

W pierwszym linku był Radon ZR Team 7.0, tylko nie zauważyłem, że ma inny widelec.

I że inną ramę, i że inny rozmiar kół, i że inny rocznik, i... tak dalej, i tak dalej.

A, ten z Allegro to 6.0, nie 7.0.

Napisano

A te Krossy nie warte swojej ceny? Mam jakoś takie zaufanie do nich, jako że w Polsce składane.

Mbike też polskie.

Napisano

Nie mogłem edytować poprzedniego postu... Czy przy wzroście 173 cm wystarczy rama 17.5? Bo następna to dopiero 19.5. Z tego co czytałem, powinienem mieć 18, ale chyba pół cala nie robi różnicy?

Napisano

Zakres 17-18" można w zasadzie traktować jako jeden rozmiar. Mało który producent oferuje ramy co cal.

W 19" przy takim wzroście się nie pakuj.

Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze mam jedno pytanie :) Nie znam się bardzo na osprzęcie, co lepszego ma MBike od Kellysa? Hmm, z tego co widzę to chyba tylko (albo aż) hamulce, przerzutki prawie identyczne...

Napisano

Rama już na pierwszy rzut oka jest bardziej "dopieszczona". Poza tym oczywiście sporo lżejszy widelec i korba. 

Niestety rurki w MBike to nie Truvativ jak na zdjęciach, lecz Kalloy. Nie mam nic tej marce do zarzucenia, ale nie jest to żaden szał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...