Oktanek Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 witam! kupiłem nowy rower authora solution i na stronie pisze ze posiada obręcze Alex dm18 tymczasem u mnie sa jakies 2 komorowe JALCO DX221 co to wogóle są za obrecze?? ma ktos jakies informacje na ich temat?bo nie moge znalezc w sieci pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Jechalbym do sklepu i kazal wymienic kola na takie jakie powinny byc w specyfikacji roweru. Sam mialem takie obrecze jalco ( na 99% ten sam model ale na 99% bo nie pamietam numeru ) - maszynowo zaplecione - przez 3 miesiace dawaly sobie rade , mialy tylko lekkie bicie. Wstawiaja je do tanszych modeli gt, treka ,mongoose , schwinn'a i pewnie jeszcze paru innych producentow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 kumpel kupil ostatnio basica i tez ma to jalco zwrocilem uwage bo przeczytalem jajco :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Jechal bym do sklepu i kazal wymienic kola na takie jakie powinny byc w specyfikacji roweru. Sam mialem takie obrecze jalco ( na 99% ten sam model ale na 99% bo niepamietam numeru ) - maszynowo zaplecione - przez 3 miesiace dawaly sobie rade , mialy tylko lekkie bicie. Wstawiaja je do tanszych modeli gt, treka ,mongoose , chwinn'a i pewnie jeszcze paru innych producentow. i co kolega zrobil z tymi obreczami?? nie wiecie Panowie jak sie maja te felgi w stosunku do alexrime dm18?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Obreczy nie sprzedawalem bo dostal bym za nie na pewno marna kase wiec czekaja az znajde czas i zloze z tymi obreczami rower dla ojca. Jezeli author podaje w specyfikacji ze powinny byc obrecze alerims'a to raczej takie powinienes miec w swoim rowerze a nie jalco - napisales w pierwszym poscie ze kupiles rower niedawno - ja jechal bym do sklepu zeby mi wyjasnili dlaczego masz inne kola - nie wiem ktora obrecz jest solidniejsza ( raczej nikt tu nie bedzie wiedzial , mozna jedynie gdybac ze dm18 to raczej solidniejszy produkt ) ale dm18 jest na pewno wiecej warta niz obrecz jalco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 znalazłem w internecie cos takiego na temat tych obręczy! co powiecie na ten temat?? http://www.biketaiwan.com/New/Script/query...BTWJ005-C02-020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugi Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 co powiecie na ten temat?? Kupiłeś rower z innymi częściami niż powinieneś, zamiast szukać potwierdzenia, że kupiłeś lepsze/nie gorsze obręcze, lepiej sprawdź czy pozostałe części są ok i pojedź z tym do sklepu. Jak to było w skeczu Ani Mru Mru? "Nas klient, nasss pannn" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hasior Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Ja też kupiłem basica z tymi obręczami i oponami 1.9 ,zmieniłem te opony na kenda kinetics 2.35.Dopiero teraz pomyślałem o tym ,że te opony mogą być zaszerokie na te obręcze (26" 559-19 28/32/36H 500 g) Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Ja też kupiłem basica z tymi obręczami i oponami 1.9 ,zmieniłem te opony na kenda kinetics 2.35.Dopiero teraz pomyślałem o tym ,że te opony mogą być zaszerokie na te obręcze (26" 559-19 28/32/36H 500 g) Co o tym myślicie? Czyli tez masz obrecze jalco... ciekawe czemu je teraz daja zamiast tych alexów.....mam nadzieje ze jakościa bedą podobne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.