Skocz do zawartości

[obręcze] Jalco DX221

Oktanek

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

kupiłem nowy rower authora solution i na stronie pisze ze posiada obręcze Alex dm18 tymczasem u mnie sa jakies 2 komorowe JALCO DX221 co to wogóle są za obrecze??

ma ktos jakies informacje na ich temat?bo nie moge znalezc w sieci

pozdrawiam

Jechalbym do sklepu i kazal wymienic kola na takie jakie powinny byc w specyfikacji roweru.

Sam mialem takie obrecze jalco ( na 99% ten sam model ale na 99% bo nie pamietam numeru :) ) - maszynowo zaplecione - przez 3 miesiace dawaly sobie rade , mialy tylko lekkie bicie. Wstawiaja je do tanszych modeli gt, treka ,mongoose , schwinn'a i pewnie jeszcze paru innych producentow.

Jechal bym do sklepu i kazal wymienic kola na takie jakie powinny byc w specyfikacji roweru.

Sam mialem takie obrecze jalco ( na 99% ten sam model ale na 99% bo niepamietam numeru ;) ) - maszynowo zaplecione - przez 3 miesiace dawaly sobie rade , mialy tylko lekkie bicie. Wstawiaja je do tanszych modeli gt, treka ,mongoose , chwinn'a i pewnie jeszcze paru innych producentow.

i co kolega zrobil z tymi obreczami?? nie wiecie Panowie jak sie maja te felgi w stosunku do alexrime dm18??

Obreczy nie sprzedawalem bo dostal bym za nie na pewno marna kase wiec czekaja az znajde czas i zloze z tymi obreczami rower dla ojca.

Jezeli author podaje w specyfikacji ze powinny byc obrecze alerims'a to raczej takie powinienes miec w swoim rowerze a nie jalco - napisales w pierwszym poscie ze kupiles rower niedawno - ja jechal bym do sklepu zeby mi wyjasnili dlaczego masz inne kola - nie wiem ktora obrecz jest solidniejsza ( raczej nikt tu nie bedzie wiedzial , mozna jedynie gdybac ze dm18 to raczej solidniejszy produkt ) ale dm18 jest na pewno wiecej warta niz obrecz jalco.

co powiecie na ten temat??

Kupiłeś rower z innymi częściami niż powinieneś, zamiast szukać potwierdzenia, że kupiłeś lepsze/nie gorsze obręcze, lepiej sprawdź czy pozostałe części są ok i pojedź z tym do sklepu. Jak to było w skeczu Ani Mru Mru? "Nas klient, nasss pannn" ;)

• 4 tygodnie później...

Ja też kupiłem basica z tymi obręczami i oponami 1.9 ,zmieniłem te opony na kenda kinetics 2.35.Dopiero teraz pomyślałem o tym ,że te opony mogą być zaszerokie na te obręcze (26" 559-19 28/32/36H 500 g)

Co o tym myślicie?

Czyli tez masz obrecze jalco...:033: ciekawe czemu je teraz daja zamiast tych alexów.....mam nadzieje ze jakościa bedą podobne....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...