Skocz do zawartości

[kurtka] ETAPE Warmer WS

Grizzli

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Czy ktoś z was jest posiadaczem kurteczki ETAPE Warmer WS produkcji naszego południowego sąsiada?

Chciałbym usłyszeć opinie na jej temat, dowiedzieć jak się sprawuje w deklarowanym przez producenta zakresie temp. -15 - +5. Jak wygląda sprawność odprowadzania potu/wilgoci, czy wogóle nadaje się na rower i jest sens się tym interesować.

Przy temp -5 - 0 miałem zamiar jeździć w bieliźnie termo + właśnie ta kurtka. Na większe mrozy zakładałbym jeszcze środkową warstwę.

Pozdro

G.

Patrząc na cenę tej kurtki na allegro, to za podobne pieniądze niejednokrotnie można trafić produkty znacznie bardziej renomowanych producentów - dlatego raczej ciężko będzie znaleźć użytkownika.

Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł mi podać przykłady takich produktów?

Wystarczy popatrzeć na allegro gdzie od czasu do czasu można kupić fabrycznie nowe kurtki takich producentów jak 

Gore Bike Wear, Castelli, Santini, Sporful, Mavic, Assos  itp. w atrakcyjnych cenach.

Sam tak kupiłem jedną kurtkę.

W Wiggle, a zwłaszcza w Evansie również można trafić na olbrzymie posezonowe, kilkudziesięcioprocentowe, przeceny (dla przykładu kurtki zimowe  Mavic Inferno

http://allegro.pl/kurtka-rowerowa-termiczna-mavic-inferno-roz-m-i3585243087.html

była za niewiele ponad 300 zł.

Korzystałem już kilka razy z tych wyprzedaży.

Dzieki za odpowiedz. Z tych co podałeś, to mierzyłem tylko Mavica w Harfie. Wszystkie XXL są dla mnie "na styk" jeśli pod spodem mam tylko warstwę bielizny termo.

A interesuje się ETAPE-em, ponieważ rozmiar XXL jest nieco większy niż u innych producentów. Stąd tez moje pytanie o tą kurtkę.

Ja na wiosnę kupiłem spodenki ETAPE FREERIDE i jestem niezadowolony. Gumki ściągające w pasie urwały się, a wkładka jest taka badziewiawiasta, że lepiej jakby jej nie było. Jak mają resztę produktów w takiej jakości, to szkoda kasy. A mogłem kupić ENDURY - były nawet tańsze.

Tu masz szeroki wybór kurtek, wiele w przecenie

http://www.rosebikes.pl/produkty/odzie/odzie/kurtki/kurtki-funkcyjne/

Rose robi wiele ciuchów pod własną marką, są okey, Słyną z dużych rozmiarów - mam 184 cm i noszę Lkę (dopasowany softshell). Ewentualnie masz tam jeszcze softshell Gonso XXL zdaje się przeceniony. 

Mają taką akcję, że jak się zapiszesz na ich newsletter to dają voucher na 10 euro przy zakupach za min 50 euro.

Przyszła dzisiaj do mnie ta kurtka. Na razie tylko mogę się wypowiedzieć o wyglądzie i rozmiarze.

To kurtka to prawdziwa kurtka, a nie o czym miałem okazję się przekonać, grubsza bluza. W rzeczywistości wygląda lepiej niż na fotkach reklamowych. Materiał sprawia wrażenie porządnego, do szycia oraz wykończenia szczegółów nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Na łokciach, z boku i na plecach wszyty jest rozciągający się materiał, reszta to softshell z membraną. Krój standardowo - rowerowy: wysoki kołnierz, plecy wydłużone, dłuższe rękawy, 2 kieszenie na piersi, dwie kieszenie na plecach gumka anty-poślizgowa w pasie.

Jeśli chodzi o rozmiar to XXL szyty jak na mnie (wymiary w poprzednim poście). Wszystkie kurtki jakie przymierzałem były bardzo ciasne na górze i dość krótkie z przodu. Ta kurtka jest szersza w ramionach, posiada też szersze rękawy - nie przylegają do rąk

O tym jak się sprawuje na pewno napiszę, ale jeszcze nie teraz - potrzebuję kilku tygodni i przede wszystkim temperatur <0.

Puki co przejechałem się 10km po mieście w temp 16C. Mając pod spodem jedynie potówkę z długim rękawem, czułem się komfortowo. Jednak to była jazda w mieście, gdybym jeździł bardziej "treningowo" to na pewno byłoby mi za gorąco.

Producent zaleca używanie w temperaturach +5/-15.

Jak na złość ostatnio zrobiło się ciepło, ale docelowo zamierzam jeździć:

+15/+5 -> bielizna potówka->kurtka

-5/-3 -> bielizna termo->kurtka

-3/-10 ->bielizna termo->bluza->kurtka

• 1 miesiąc temu...

Mineły 2 miesiące od zakupu. Obiecałem, że napisze, jak sprawuje sie kurteczka. Kurtka sprawuje się swietnie w temperaturach <0stC. Dzisiaj przykładowo rano (Wrocław -3stC) miałem koszuklę kolarską, cienka bluzę 4F oraz kurtke Etape, co w połączeniu dało bardzo dobry komfort temperaturowy.

Powyzej 5stC kurtka zaczyna miec pierwsze problemy z odprowadzaniem duzych ilosci potu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...