WielebnyRayPL Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam! Jaki komplet termoaktywny mogę kupić do 150zł, który będę mógł używać od teraz do samej wiosny (ewentualnie choć już niekonieczne to używanie kopletu również w chłodzniejsze dni od wiosny do jesieni więc taka uniwersalka na zimne dni i zimne jak ch*lera) Myślę nad czymś takim: http://allegro.pl/komplet-termoaktywny-berens-termolayer-100-l-i3573144768.html#tabsAnchor powinno być w tym ciepło, ale nie ma za bardzo o tym produkcie opinii. Jest to najwyższy model tej firmy (najtańszy to już 60zł za komplet) http://allegro.pl/bielizna-termoaktywna-komplet-thermo-brubeck-r-l-i3529865068.html całoroczny komplet więc zimą boje się, że będzie za zimno i i tak trzeba będzie się opatulać dodatkowymi warstwami. (a planuję na mrozy grube skarpety, spodnie termoaktywne, oraz zwykłe krótkie spodnia z wkładką, myślę, że na dół wystarczy, ale chyba nie w komplecie uniwersalnym- całorocznym, tylko typowo zimowym) http://allegro.pl/bielizna-termoaktywna-henderson-nordic-komplet-l-i3559812583.html tu taniej, ale czy dobrze? Nie mam pojęcia na co się zdecydować... proszę o pomoc bardziej doświadczonych całorocznych "rajderów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Jeżeli chcesz jeździć zimą (wtedy gdy jest naprawdę zimno) to pomyśl jednak o czymś dodatkowym oprócz bielizny. Nie wiem co masz jako warstwę wierzchnią ale nie da się jeździć w tym samym zestawie przy lekkich przymrozkach w okolicach 0 i w mroźny dzień przy -10.. Ja mam bieliznę cienką + cienki polar(mróz)+membranę na górę, na dół długie spodnie z membraną+cienkie kalesony(mróz)+nogawki (duży mróz). Taki zestaw da przeżyć (przejechać) zimę w moim przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielebnyRayPL Napisano 4 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2013 A ten pierwszy komplet zimowy będzie się nadawał także na chłodne dni wiosenne czy tam jesienne +10-15 stopni czy będzie za gorąco..? Czy lepiej komplet uniwersalny, całoroczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Piszą że na najcięższe warunki więc na chłodną wiosnę/jesień może być za ciepło, chociaż to wiele zależy czy jesteś zmarzlakiem czy nie. Wygodniejsze (bardziej uniwersalne) jest kupienie czegoś cieńszego i w razie potrzeby wspomaganie się następną warstwą. Przy +15/+10 kalesony są niepotrzebne, wystarczą długie spodnie, chociaż wielu jeździ w krótkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WielebnyRayPL Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 W takim razie jaki najlepszy komplet dostanę do 150zł, najlepiej z przesyłką włącznie;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.