Cub_S Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Witam , mam nadzieje że dobrze wybrałem dział Mam problem ... kupiłem trigerry Srama 7.0 takie jak te http://www.allegro.pl/item105865968_trigge..._7_0_nowe_.html MIałem komplet nowych teflonowych kabli więc postanowiłem je wymienić , bo te ze srama nie zascpecalne Ściągnołem tą gumke osłaniającą linke wewnątrz menetki wyciągnołem linke , i zacząłem wsadzać nową no i zonk :angry: ..... linka blokuje się w manetce [ tzn w epwnym momencie jakby o coś się blokuje] !! NIe idze jej przez nią przepchnąc , czy ktoś wie jak to trzeba zrobić ? Może jest a to jakiś sposób PoMOCY !!!! Czekam na waszą pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dualowiec Joe Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Odkręć sróbki od manetki i delikatnie zdejmij góre. tam powinieneś zobaczyć mocowanie linki, dokładniej miejsce w którym zachacza sie bębenek linki. starą linke wyciągasz i zakładasz w ten sam sposób nową. Pamiętaj aby wszystko robić delikatnie poneiważ może Ci coś wypaść i wtedy klops. Jeżeli będzie Ci się dalej blokować to najlepiej nie kombinować bardziej bo można więcej zaszkodzić niż pomóc i idź do jakiegoś servisu rowerowego i poproś o wymiane linek pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Z tego co wiedze to chyba nie widziałeś tej manetki niegdy bo on się nie rozkręca w tym jest bania Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kustom Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 moze ci sie 'bieg' zmienil i dlatego nie wchodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 NIe , wiedziełem zeby nie przrzucać jak nie ma linki i nic z tym nie robiłem , A tak właściwie to dlaczego nie powinno się przerzucać jak nie ma linki w manetce ?? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kustom Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 bo sie 'trzymadelko ' linki przesuwa - wtedy ciezko trafic, ale co nie znaczy ze nie mozna tyle zeby wrocic do pozycji wyjsciowej, zazwyczaj gdzy spuszczona na sam dol ja mowie ogolnie, bo takich jak te w reku nigdy nie mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.