Miloniu Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 (edytowane) Witam Dostałem od sąsiadki starą kolarzówkę ale nie mogę rozszyfrować nazwy (pomimo napisu na ramie), mam nadzieję, że pomożecie Do tej pory jeżdżę na crossie ok 5tyś km rocznie, więc może czas na szose ? Generalnie rower do całkowitej renowacji, pod warunkiem dostępnych części i tutaj znowu jest problem, przydało by się znać markę i rocznik. Dziwna ta kierownica jest. Zdaję się na Was: Edytowane 1 Marca 2014 przez Maniak aktualizcja tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 2 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Osprzęt całkiem fajny, ma jeszcze jakieś znaki szczególne, nabite loga na widelcu inne nalepki na ramie, napisy na hakach koła? cokolwiek? Może nie odgadniemy producenta i modelu ale przynajmniej da się określić inne cechy ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwa Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Santini Columbus wygląda podobnie, ale "nie dam sobie ręki uciąć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoomek Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Napis na ramie sugeruje firmę Santini, która kiedyś produkowała rowery szosowe (np. Santini Giro CX), chociaż trochę zastanawia krój czcionki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Osprzęt całkiem fajny, ma jeszcze jakieś znaki szczególne, nabite loga na widelcu inne nalepki na ramie, napisy na hakach koła? cokolwiek? Może nie odgadniemy producenta i modelu ale przynajmniej da się określić inne cechy ramy. Niestety nic więcej dzisiaj nie znalazłem, widać, że rama była malowana a raczej widelec bo dół został chromowany a do góry go ktoś pomalował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 tak kiedyś malowali ramy. jest to dosyć popularny efekt. niektóre ramy były całe w chromie, a dopiero na niego nakładano lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) Dziękuję wszystkim za odpowiedzi Zapadła decyzja o renowacji a może odnowieniu, wszystko zależy od potrzebnych nakładów finansowych Na wszystkich częściach shimano jest napis "MADE IN JAPAN" czyli pochodzą jeszcze z dobrych czasów produkcji Edytowane 5 Października 2013 przez Miloniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 zmierz jeszcze średnicę sztycy, to też potrafi trochę powiedzieć o rurkach. Osprzęt nie głupi, koła nie głupie...fajna sąsiadka Jakbyś się pozbywał tej "dziwnej" kierownicy, dawaj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Odkopię temat Rama już goła, przygotowana do chemicznego czyszczenia Będzie co robić w zimie. Ta "dziwna" kierownica ma jakąś konkretną nazwę ? Szukam, szukam i nic nie mogę wyszukać. Mam jeszcze 3 fotki podzespołów: Edytowane 18 Października 2013 przez Miloniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
starosta Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 (edytowane) Ta "dziwna" kierownica ma jakąś konkretną nazwę ? Szukam, szukam i nic nie mogę wyszukać. Bycze rogi. http://www.encyklopediarowerowa.pl/bycze-rogi.html Edytowane 19 Października 2013 przez starosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnold777 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) Na pewno santini, sądząc po biopace koniec lat '80, mam wrażenie że to już jeden z tych późniejszych biopace z serii HP, co dyskwalifikuje wczesne lata '80. Sądząc po reszcie bedzie to maxymalnie 90-91 rok choć ręki sobie nie dam uciąć. Może to być też rocznik 86-89. Sprzęt nienajgorszy, więc raczej średnia półka IMHO, pewnie należała do jakiegoś amatora-zapaleńca. Niestety za cholerę nie moge znaleźć żadnej bazy danych modeli ani nic takiego, a szkoda. Możliwe że ten okaz to wymienione wczeześniej Giro CX, tyle że poddany wymianie kierownicy i klamek, tyle że nie orientuje się aż tak w starszych niż 2000r. modelach więc nie musicie wierzyć ;D Podaj dokładny rozmiar kół, zawęzi to na pewno w jakiś sposób możliwości Edytowane 7 Listopada 2013 przez Arnold777 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Utknąłem na próbie demontażu kasety Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedniego klucza do odkręcenia: Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Miloniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 NA DWA BATY!Serio, to jest kaseta UG, nakrętką jest najmniejsza zębatka. Jednym bacikiem blokujesz bębenek na którejś z większych zębatek, a drugi zakładasz na najmniejszą i odkręcasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Podziękował, tak właśnie słyszałem i faktycznie na to wygląda :) Wolałem się upewnić zanim coś połamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Powoli wszystko czyszczę, smaruję, wymieniam i składam Dotarły budżetowe części: Mam tylko problem ze zdobyciem śruby i nakrętki walcowej od mocowania siodełka do sztycy, wszędzie są albo rozmiar 6 albo 8 a tutaj potrzebna 7. Sklepu rowerowego nie mam na miejscu a w tych co byłem nie mają jako osobnej części. Może ktoś wie gdzie można dostać taką śrubę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Może ktoś wie gdzie można dostać taką śrubę? Jakbyś to opisał milimetrami, to może coś bym znalazł. Ta śruba jest od klamki hamulca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Szerokość śruby to 7mm, długość 70mm, na klucz imbusowy nr 6. Walec/nakrętka ma wymiary 7mm na 17mm Jest to śruba trzymająca siodełko ze sztycą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 1 Marca 2014 Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 M7 x 70 ??? w poniedziałek poszukam.Dam znać czy coś takiego występuje w przyrodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 W końcu serwis działa i mogę wrzucić zdjęcia, może coś pomogą: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 W czasie wolnego czasu prace powoli posuwają się do przodu: jedno koło złożone: waga kpl przedniego koła: widelec już w podkładzie: polerowanie korb: i wypolerowane na tyle na ile można było zdjąć materiału, głębokie rysy zostały i nic na to już nie poradzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 6 Marca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Jest fajnie, aby zdjąć rysy musiałbyś szlifować je głębiej, czasem szkoda roboty bo i tak zaraz rysują się na nowo, co 3-5mies trzeba korbę przepastować na nowo. Zapowiada się bardzo soczysty rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Dzięki Doszły następne części jak owijka itp, można powoli składać kierownice: waga tylnego koła: powoli do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Nie wytrzymałem i założyłem już owijke Jak na pierwszy raz to nie wyszło tak źle (mam nadzieję): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 I kolejny wpis Rama już w podkładzie w weekend lakierowanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi