ajgor11 Napisano 29 Września 2013 Napisano 29 Września 2013 Witam!Ostatnio zepsuły mi się hamulce i postanowiłem je wymienić. Posiadam Kands Enegry 1300(wersja z Tektro Novela). Novele się zepsuły ,więc postanowiłem wymienić na deore m596. Razem wychodzi 480zł (deore m596 przód+tył i st-m410 przód+tył), manetki muszę wymienić,ponieważ mam klamkomanetki, a m596 to hydraulik. I moje pytanie jest następujące: warto inwestować w rower i kupić te części, czy może lepiej pozbierać więcej pieniędzy i kupić nowego kands'a lub inny podobny? Co jest bardziej opłacalne? Nowy Kands:http://allegro.pl/potwor-a-nie-rower-kands-1300-dysk-alivio-i3566851363.html Specyfikacja mojego roweru: Rama: kands 19" AL6061Widelec: sr suntour xcm v3Hamulec przód(był): tektro novelaHamulec tył(był): tektro novelaKlamkomanetki: shimano st-m360Przerzutka tył: shimano alivio m430,wstawiona ok.na początku lipca 2013Przerzutka przód: shimano alivio m410Kaseta: shimano cs-hg31-8, wstawiona ok.na początku lipca 2013Korba: shimano fc-m131suport: nie wiemPiasty: Joytech,szybko-zamykaczeObręcze:KANDS MAXXSiodło:VADEROpony:CST 26" x 1,95Mostek,kierwonica,sztyca: ZOOM
Shootee Napisano 29 Września 2013 Napisano 29 Września 2013 Zmieniać rower na taki sam to bez sensu Najlepiej wiadomo, dwa hydrauliki. Ale możesz kupić jakiegoś Avida BB5/BB7 na tył i na przód deorka (odejdzie koszt wymiany prawej manetki). A tak na dobrą sprawę to możesz i na przód avida kupić i też będzie bardzo dobrze hamował.
nemo2009 Napisano 29 Września 2013 Napisano 29 Września 2013 Novele się zepsuły , Co tam się mogło popsuć? postanowiłem wymienić na deore m596. Razem wychodzi 480zł (deore m596 przód+tył i st-m410 przód+tył), manetki muszę wymienić,ponieważ mam klamkomanetki, a m596 to hydraulik. I moje pytanie jest następujące: warto inwestować w rower i kupić te części, Zbyt duża inwestycja,jak na taki rower. Wystarczyłyby zwykłe mechaniczne Shimano lub Avid,z tym,że z przodu raczej tarcza 180 mm.I to na tyle. Novele się zepsuły , Co tam się mogło popsuć? postanowiłem wymienić na deore m596. Razem wychodzi 480zł (deore m596 przód+tył i st-m410 przód+tył), manetki muszę wymienić,ponieważ mam klamkomanetki, a m596 to hydraulik. I moje pytanie jest następujące: warto inwestować w rower i kupić te części, Zbyt duża inwestycja,jak na taki rower. Wystarczyłyby zwykłe mechaniczne Shimano lub Avid,z tym,że z przodu raczej tarcza 180 mm.I to na tyle.
ajgor11 Napisano 30 Września 2013 Autor Napisano 30 Września 2013 Mógłby wypowiedzieć się ktoś jeszcze???
Tadeus Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 Wyraźnie chcesz coś działać, więc wykorzystaj obecne promocje i kup lepszy rower. Wymiana na drugie to samo ani nie będzie miała odczuwalnego efektu, ani nie zaspokoi twojej potrzeby zmiany i progresu ten jest ciekawy: http://allegro.pl/rower-mbike-renegade-dsc-deore-wyprzedaz-i3590605772.html Cena bardzo podejrzana, ale koleś prowadzi sklep rowerowy/jest dystrybutorem, a do tego już dostał w ostatnich dniach dwa pozytywy za takie rowery. Więc albo to mega-pieczołowicie przygotowane oszustwo albo okazja, by zdobyć o wiele lepszy rower Edycja: Hm z tego, co widzę to w sumie dostał już sześć pozytywów za te rowery z wyprzedaży. Moja teoria na temat geniusza zbrodni zaczyna siadać, chyba, że to cała szajka!
ajgor11 Napisano 30 Września 2013 Autor Napisano 30 Września 2013 Proszę o więcej porad . Mało się znam na rowerach i nie wiem co robić .
ajgor11 Napisano 1 Października 2013 Autor Napisano 1 Października 2013 A czy było by to opłacalne ? : kupienie na przód deore m596 +manetka sl-m410 , a z tyłu tektro novela zostaje i najwyżej w zimę lub wiosnę kupienie m596(jeśli stanieje) ,a jeśli cena będzie wyższa to kupno innego hydraulika?
vitesse Napisano 1 Października 2013 Napisano 1 Października 2013 rob z tym rowerem, jak kupować nowy to za 2tys nie odczujesz wiekszej roznicy przy rowerze za 1300zl
ajgor11 Napisano 2 Października 2013 Autor Napisano 2 Października 2013 @vitesse A co powiesz o tym krossie? : http://www.pmbike.pl/kross-level-a6-2013 warto ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.