robertos102 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Witam Jeździłem na kole 26,aktualnie na 29 i nie wiedząc dlaczego chcę przesiąść się na 27,5. Mam już zarezerwowany taki rower w rozmiarze 21' (wzrost 189) i jednocześnie pytanie do osób obeznanych temacie. Warto kupić za te pieniądze? Rower z dobrym serwisem i dożywotnią gwarancją na ramę. http://www.sportsales.pl/rowery/650b/3659-kona-explosif-27-5 pozdrawiam R/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Całosć robi pozytywne wrażenie- rama ze stalowej stali, Revelejszyn z przodu... Tylko jak patrzę na geo tej ramy, to ( o ile się nie mylę) rozmiar 21 jest masakrycznie wręcz długi - TT- 648 mm????? Ogólnie,jeśli rower Ci pasuje ,to IMO warto,ale sam wybrałbym 19" Przymiarka była? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Warto, osprzęt jest porządny, choć bez szału, natomiast ramy komentować nie trzeba, najlepsza część w tym rowerze. Swoją drogą zastanawiam się, czy pod nazwą "king kong" kryje się produkt tune, bo to nie codzienność w rowerze za taką cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Września 2013 warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Dla 189 cm 19 cali to chyba za mało,21 to lepsza opcja abstrachujac od długości ramy.Lepiej sie przymierzyc zamiast kombinować potem ze sztycą i mostkiem. Sama KONA EXPLOSIF jest naprawdę o.k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos102 Napisano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2013 @@durnykot, nie było przymiarki,bo nie mam możliwości. Żeby dostać dobrą cenę muszę zrobić przedpłatę w całości i zamówić w ciemno.Są na magazynie w Holandii. Mam już co prawda rezerwacje ale i wątpliwości co do komfortu jazdy. Z tego co widzę po geo to jest to taki typowy hardtrail w góry,coś w stylu Honzo 29' a ja większość będę jeździł po nizinach. Co o tym sądzicie? Ktoś tu pisał o piastach,niestety to niszówki,zarówno KK z przodu jak i Formuła.W dodatku ja swoje ważę,więc pewnie długo nie wytrzymają. Jeszcze jedno pytanie,ten amor sprawdzi się przy dużej masie:) ? No i pytanie może ironiczne i głupie ale zaryzykuje:) Koło 27,5 można bardziej porównać do małej czy do dużej kiszki ?? pozdrawiam R/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Z tego co ćwierkają wróble koło 27,5 można bardziej porównać do 26" . O wytrzymałość amora nie ma się o obawiać. Całosć robi pozytywne wrażenie- rama ze stalowej stali, Revelejszyn z przodu... Tylko jak patrzę na geo tej ramy, to ( o ile się nie mylę) rozmiar 21 jest masakrycznie wręcz długi - TT- 648 mm????? Ogólnie,jeśli rower Ci pasuje ,to IMO warto,ale sam wybrałbym 19" Przymiarka była? Obawiam się, że jesteś w błędzie, 21" to dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 ...prawda co Rulez popisał na wstępie z rozmiarem kół i amorem 84 noga i tego samego wzrostu będąc na 645 górurze z mostkiem 105 czułem sie nieźle rozciągnięty, po zmianie na osiemdyszek byłem w domu, z tym że to na Inbredzie 100mm, gdzie kąty są ostrzejsze. Na 29erze z ~"tym samym" geo co Kona - mostek 80 i też było idealnie na ostrzejszą jazdę jak i dłuższy wypad z siodłem w niebie, tak ze 120 skoku jak i 485 sztywnidłem. Cena całkiem zacna, plus według mnie że podsiodłowa ma dosyć spory zapas nad łączeniem - przekrok dzięki temu większy i środek ciężkości niżej...uciachać można jak się komu kominek nie podobuje A tak naprawdę to aż krzyczy o konwertke na 79era POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 5 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Października 2013 ...a ja od siebie ostudzilbym zapał, wpierw warto by zorientować się w masie, dwa: porównać profile rur z innymi Konowymi stalówkami.Do czego piję? Wczorajsza Kona (2007-do dziś?) to nie ta z czasów Pahoehoe czy "prawdziwego" Explosifa na świetnych rurach i wysokiej kulturze amortyzacji.Może wszystko się pozmieniało w ciągu ostatnich 2-3 lat ale jeżeli nie to nie spodziewaj się nadmiaru komfortu bo tej zalety stali raczej nie uświadczysz, skoro model na 29" Kony z przydługawym ogonem to drętwe kowadło to co będzie z 650tką na krotszym (sztywniejszym) ogonie?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.