ZbyszekZmysichKiszek Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 fakt. choc ja mam normalne lapy i oddalilem klamki dosc znacznie. na tyle, ze niewiele trzeba, by hamulec zaczal dzialac. nie lubie miec gumowatych klamek hamulcowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Października 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Ja ma dłonie 4 letnie dziewczynki a w klamkach shimano mam odsunięte obie na max problemem w tym przypadku są bardziej duże łapy drwala bo nie mieszczą sie na klamce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2013 czy moje hamulce m485 mająjakieś przeciwskazania do używania metalicznych ?? bo czytałem że w niekażdym hamulcu można ich używac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 mozesz stosowac dowolne klocki. ale... metaliki zjadaja szybciej tarcze. szybciej od organikow. i generuja wiecej ciepla przy tarciu-hamowaniu, wiec tarcza musi miec odpowiednia pojemnosc cieplna. jesli sie przegrzewac bedzie to nadmiar ciepla pojdzie na zacisk hamulca, i mozesz ,,zagotowac'' plyn hydrauliczny znajdujacy sie w ukladzie hamulcowym. pochwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Możesz używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2013 i tak planuje zmiane z 160mm alhong na 180 a2z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.