Skocz do zawartości

[Obręcz] opaska, taśma, inne metody

trupek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Sprawdza się zarówno taśma izolacyjna jak i opaski, z tym ze te tanie, gumowe są "niepewne". O innych metodach nie słyszałem i w sumie nie ma co kombinować jak się te wspomniane sprawdzają.

Napisano

Przed "uszczypaniami" opaska nie uchroni dętki. Opaska chroni przed szprychami/nyplami, jeżeli dobrze rozumiem chodzi Ci o snejki a przed tym chroni odpowiednie ciśnienie w kole i podnoszenie tyłka najeżdżając na przeszkody ;P

Napisano

Raz widzialem patent z dwustronna tasma klejaca :-)

Kiedys sprobowalem dla zbicia wagi male kawalki tasmy izolacyjnej na otwory od nypli zamiast calego paska. Efekt - 2 kapcie w 3 km. Kawalki tasmy sie poprzesuwaly odslaniajac otwory i detka poszla o ich ostre krawedzie.

• Mod Team
Napisano

male kawalki tasmy izolacyjnej na otwory od nypli

Kawałki taśmy izolacyjnej nie trzymają się obręczy to nie taśma klejąca, jak już to owinąć z dwa razy dookoła.

Napisano

Wiem michuu. To był eksperyment z wynikiem negatywnym. Ja owijam 2 lub nawet 3 razy, wczesniej szlifuje otwory z ostrego. Jak nie patrze na wage to klasyczna markowa opaska.

Napisano

Przed "uszczypaniami" opaska nie uchroni dętki. Opaska chroni przed szprychami/nyplami, jeżeli dobrze rozumiem chodzi Ci o snejki a przed tym chroni odpowiednie ciśnienie w kole i podnoszenie tyłka najeżdżając na przeszkody ;P

Nie chodzi mi o snejki bo z tym nie mam problemu. Tylko ostatnio zrobiły mi się delikatne krawędzie na taśmie i kaleczy mi dętki, robiąc małe dziurki. .

Napisano

Ciekawa ta opcja z zatyczkami, masz jakiś namiar na nie poza tą stroną co podałeś? Oglądając je wpadłem na pomysł zaklejenia otworów silikonem i chyba dziś go przetestuję, ewentualnie może ktoś już wcześniej na taki pomysł wpadł?.

Napisano

Odradzam - nie testowałem ale:

- waga będzie wyższa niż przy opasce

- wymiana nypla = nowy silikon

- silikon jest bardzo plastyczny i miękki i pod naciskiem dętki może schodzić z otworu (wciskać się w otwór) a to może spowodować dziury w dętce od krawędzi otworu

Zachęcam jednak do próby - pionierstwo trzeba wspierać :) Opisz wrażenia później :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...