Foxi Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 Hej mam takie pytanie na szybko. Mam problem z wózkiem od przerzutki tylnej wózek nie chce odbić przez co łańcuch nie jest napięty. Wydaje mi się, że coś stało się z sprężyną (moje domysły).Czy jest możliwość naprawienia tego lub czy da się dość do tej części gdzie prawdopodobnie jest ta sprężyna. Chodzi mi o miejsce gdzie jest naklejka Dyna Syshttp://www.bikeplanet.pl/191-381-thickbox/przerzutka-tylna-shimano-slx-shadow-rd-m663-sgs-10-biegowa.jpg
Centek Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 http://portal.bikewo...ykul/1928/4rss/ - poczytać możesz o tym tutaj - szukaj małej śruby imbusowej na korpusie. Prawdopodobnie pękła sprężyna lub jakimś cudem wyleciała z zaczepu
Foxi Napisano 27 Września 2013 Autor Napisano 27 Września 2013 Chodzi Ci o tą dużą sprężynę dobrze widoczną na zdjęciu? Z nią wszystko jest ok. Korpus pracuje prawidłowo. Jedynym problemem jest to że wózek nie napina się nie wraca na swoje miejsce.
Mod Team safian Napisano 27 Września 2013 Mod Team Napisano 27 Września 2013 @UP: Przejrzałeś w ogóle podany powyżej artykuł? Jak widać są tam 3 sprężyny z czego jedna odpowiada za pracę korpusu (ta widoczna bez otwierania przerzutki), druga za napinanie całej przerzutki a trzecia (widoczna na fotce #8), która znajduje sie w środku, na osi obrotu wózka odpowiada za jego napinanie. W M772 pewnego razu też przestał mi odbijać wózek - wystarczyło otworzyć i złożyć wózek tak jak to pokazane powyżej.
Foxi Napisano 27 Września 2013 Autor Napisano 27 Września 2013 Rozkręciłem i przeczyściłem obecnie męczę się z włożeniem tej małej śrubki
bukakewarior Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 obecnie męczę się z włożeniem tej małej śrubki Żeby ją włożyć, sprężyna musi dobrze wejść-tj. trafić do otworku, zarówno w korpusie, jak i we wózku (inaczej nie dasz rady "dociś" obu elementów jak należy, co za tym idzie dokręcić tej śrubki ze sworzniem).
BikoBiko Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 Rozkręciłem i przeczyściłem obecnie męczę się z włożeniem tej małej śrubki Musisz obracać wózkiem jednocześnie dociskając wózek do korpusu przerzutki.Tam jest obrotowy talerzyk z otworkiem i sprężyna początkowo jest prawdopodobnie tylko w otworku tego talerzyka a musi wejść w otwór samego wózka.
Foxi Napisano 27 Września 2013 Autor Napisano 27 Września 2013 Już wszystko działa całość wyczyściłem i przesmarowałem, działa lepiej jak nowe Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.