mant3z Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 Witam Co myślicie o nowym wynalazku Schwalbe? Mam możliwość załatwienia sobie takie oponki. Lepsze to to będzie od RR na tył? Zwłaszcza w mokrym jesiennym lesie.
dovectra Napisano 27 Września 2013 Napisano 27 Września 2013 to wygląda na opnę na suche i twarde podłoże miałem coś podobnego crosspack się nazywało (impac)
mant3z Napisano 27 Września 2013 Autor Napisano 27 Września 2013 Nie wiem czy to recenzja sponsorowana ale koleś się rozpływa w zachwycie nad tą oponą. http://twentynineinches.com/2013/07/30/schwalbe-%E2%80%9Cthunder-burt%E2%80%9D-tire-final-review/ Niby w błocie radzi sobie świetnie: So when I set out on m first ride on the humid trails around my home, I was in for a big surprise. The SCHWALBE Thunder Burt is not only very fast but it handles wet and slippery grounds much more competently than anyone would have guessed from looks alone. On the RADON Black Sin 10.0 hard tail I rode it on, I was able to climb up the steepest pitches over wet roots and muddy grounds … stuff that gives lots of much more aggressive tires a good challenge. Ok, it wasn’t that I could simply grind my way up, I did need to be a bit cautious about what line I rode and what pressure I put to the pedal, but this minimal knob tire did definitely work better for me than lots of other XC tires such as the TUFO XC2Plus, SYNCROS Flavor, MAXXIS Ikon or SCHWALBE’s Racing Ralph, on which I would struggle more to make those pitches without walking. Great!
Lezza Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Mam te opony od tego sezonu, zamontowane na obręczach XT. Mogę powiedzieć tylko jedno. Są bardzo szybkie, nieźle się trzymają zakrętów ale mają potężny jeden minus. Okropnie ale to okropnie sypią piaskiem w napęd, nogi i wszędzie gdzie to możliwe...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.