Damiano91 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Witam. To mój pierwszy post na forum. Chciałem pokazać Wam rower, który kupiłem wiosną tego roku. Miało to być jak najtańsze wozidełko, o które nie martwił bym się zostawiając w jakimkolwiek miejscu w środku nocy. No i udało się znaleźć zardzewiałą, z krzywymi kołami, starą gazelle za nie dużą sumkę. Rower po wycentrowaniu kół, zmianie linek i pancerzy, dokupieniu licznika, zamontowaniu koszyka bidonowego oraz gruntowym czyszczeniu wyglądał tak: Mimo że dużo rdzy zwalczylem polerką, drugie tyle zostało na rowerze. Jeździłem rowerem prawie cały sezon, ale z dnia na dzień odkrywałem kolejne części które przydało by się wymienić: - trzeszczące pedały, suport, ster (łożyska). Suport i łożyska zaczęły trzeszczeć do tego stopnia, że wstyd było jeździć rowerem. Postanowiłem, że wymienię te i kilka innych elementów. Przejrzałem fora i znalazłem temat, który zainspirował mnie do przemalowania i odrestaurowania roweru - http://www.wykop.pl/ramka/1497973/druga-mlodosc-klasycznej-szosy-romet-ze-strychu/ No i stało się: Rozebrałem rower do śrubki, wszystko przeczyściłem, spolerowałem i posmarowałem. Wymieniłem: -suport - pedały - linki - pancerze - opony: michelin dynamic sport -obszyłem kierownicę skórą. Reszta może jeszcze posłużyć, chociaż w najbliższej przyszłości na pewno znajdzie się coś co będę chciał wymienić. Rowerem nie jeżdżę dużo około 2000 km w sezonie. Całość wygląda tak: Może coś was zainspiruje, Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.