Skocz do zawartości

[Upadek] Upadek i brak czucia w kolanie

CokupicCC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Ponad 2 tygodnie temu miałem przykry wypadek na rowerze, wychodząc z zakrętu wyskoczył mi pies odbiłem lekko w prawo i akurat koło wpadło pomiędzy szynę kolejową a beton ;[ (tory od jakiejś fabryki). Wiadomo na początku miałem całe zadrapane, a więc oczyściłem je pod kranem, założyłem bandaż, rana się oczyściła i już prawie cały strup mi zszedł, ale niestety nie czuję nic na lewym kolanie gdy się do niego dotykam, na wszelki wypadek sprawdziłem to zimną latarką raz dotknąłem prawe i tam czułem zimno + dotyk, na lewym lekko dotykając nie czuję nic, mocno czuję bardzo delikatnie tam gdzieś w środku nacisk i takjakby jakiś kawał czegoś mi dotykał lekko do całego kolana, dodatkowo patrząc na kolano od góry z prawej strony cały czas mnie delikatnie swędzi, chodząc w spodniach to spodnie mnie drapią, ale siedząc to i pisząc jest to irytujące. Co to może być ?

Napisano

Sądzę że prześwietlenia mieć nie będziesz, lecz do lekarza możesz się udać, gdyż na forum ciężko coś poradzić.

Jeśli jednak poza osłabieniem czucia nie masz innych objawów (np bóle) to raczej nie musisz się za bardzo przejmować tym że to coś poważnego. W skórze znajdują się zakończenia nerwowe, które wraz z urazem zostały uszkodzone. W przeciwieństwie do skóry nie ulegają one regeneracji, dlatego też MOŻE (lecz nie musi) to być przyczyną.

Napisano

Też kiedyś tak miałem po solidniejszym rozbiciu kolana. Z czasem czucie wróciło, ile to trwało nie pamiętam ale przynajmniej kilka miesięcy.

Grunt, żeby staw i wiązadła były w porządku, skóra to mniejszy problem.

Napisano

Z samym kolanem nic się nie stało, praktycznie od początu nic mnie nie bolało, kolano nie było mocno stłuczone, ale cóż ja upadłem na beton...

Byłem u lekarza i powiedział, że nia ma się czym martwić;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...