marrcin Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 Witam, mam rower Kross level A2 XT disc, a w nim jest korba Shimano FC-M191, przejechałem w sumie może z 1000km i już od jakiegoś czasu czuje delikatne chrobotanie w pedałach . Czy tam się coś wymienia czy trzeba całość kupić ? Pytam bo się na tym nie znam , chcę podjechać do serwisu ale nie chcę żeby mnie naciagali na koszty . Jeśli miałbym kupić całość to jaki model najlepiej żeby trochę dłużej posłużyło ? Dzięki i Pozdrawiam.
marcinek1992 Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 Po 1k km nie ma szans rozwalić korby tak mi się wydaje. Wg mnie możesz miec w suporcie coś nie tak. Sprawdz najpierw czy jak poruszasz korbą czy jest jakikolwiek luz.
marrcin Napisano 25 Września 2013 Autor Napisano 25 Września 2013 Może i to suport napisałem że się nie znam Po 1k km nie ma szans rozwalić korby tak mi się wydaje. Wg mnie możesz miec w suporcie coś nie tak. Sprawdz najpierw czy jak poruszasz korbą czy jest jakikolwiek luz.
Miner Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 Mogą też chrobotać pedały albo syf w łańcuchu. Trzymając za ramię korby pokręć pedałem i sprawdź czy gładko się obraca, czy nie trzeszczy albo nie wyczuwasz w ręce przeskakiwania przy obracaniu
Fenthin Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 Chrobotać mogą kulki w łożyskach pedałów czy wkładu suportu. Może to być też wynik niedokręconego ramienia korby. A nawet i obecności piasku na łączeniu korby z suportem czy pedałami.
marrcin Napisano 29 Września 2013 Autor Napisano 29 Września 2013 Dzisiaj na spokojnie przyjrzałem się co sie dzieje i tak , jak się rozpędzam i w dodatku "stanę" na pedała pedałach to coś przeskakuje na tyle jest to wyczuwalne że można spaść z roweru stojąc na pedałach . Po prostu nie mogę całej siły przełożyć na pedała bo coś się dzieje, po tym "terkotają" przerzutki . Co się kończy ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.