Skocz do zawartości

[do 1700] lasy, asfalt

krojek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, potrzebuje waszej pomocy w doborze roweru.

Aktualnie jeżdżę na starym górskim rowerze (kilkuletni), po lasach, ulicach, zjeżdżam z górek w lasach i w ogóle. (tak bardziej terenowo). Mam 165cm wzrostu i ważę 50kg.

Myślałem o rowerze Kross Hexagon X6 2013 ale nie jestem w 100% pewien czy nadaje sie do takiej typu jazdy, może znacie inne lepsze w tej granicy cenowej? (do 1700zł).

Pozdrawiam i z góry dziękuje za wypowiedź w tym temacie.

Napisano

Obejrzyj sobie Rockridera 5.3 w Decathlonie - rower ma bardzo dobry stosunek osprzętu do ceny. Dla mnie nie podpasowała geometria ramy, ale za te pieniądze ten osprzęt i rama z dożywotnią gwarancją to niezły deal. Zostanie ci jeszcze stówa na licznik i jakieś lampki.

Napisano

Popieram przedmówcę. Nie ma powodu, by obecnie, gdy jest tyle świetnych przecen, kupować coś w cenie katalogowej. Ten Jolene z linka zdecydowanie cię zadowoli, a i rama powinna być dobra :)

Napisano

A co sądzicie o RockRider 5.3 i  Kross Hexagon X6 2013 ??
Teraz nie ma co oglądać przecen bo rower i tak dopiero w grudniu będę kupował.

Napisano

Hexagony to lipa. Już od paru sezonów mają beznadziejny stosunek ceny do jakości (oczywiście od nich wiele osób zaczynało karierę rowerową, więc będą je zachwalali pod niebiosa - niestety nie ma jednak żadnych racjonalnych powodów by uznać je za opłacalne).

Proponuję zapytać o rower wtedy kiedy będziesz go kupował. Jeśli bierzesz pod uwagę zakup przez internet to spokojnie możesz oszczędzić parę stówek na fajnej promocji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.