feniks Napisano 24 Maja 2006 Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Mam niestety dosc spory dylemat. Mianowicie z uwagi na to, iz jestem dosc duzych gabarytow mam wielki problem z kupnem ubran rowerowych. Przegladam allegro, strony internetowe i niestety przewaznie najwieksze rozmiary ksztaltuja sie tam w granicach XXL. Dzisiaj w sklepie przymierzalem koszulke z potrojnym X i o zgrozo.....byla ciasna. Nie wiem czy ta rowerowa rozmiarowka jest zanizona, bo przewaznie mieszcze sie w zykle koszule XXXL, a nawet ostatnio w XXL. Coz jednak z tego skoro na rower dalej zakladam zwykla bawelne i dresy Moze ktos z was ma podobny dylemat i znalazl na necie jakas stronke oferujaca ubrania nie tylko z mysla o zwyklych kolarzach, ale i o takich wiekszych bykach, co zamiast grac w kosza, wola dwa kolka pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 24 Maja 2006 Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 a próbowałeś na zamówienie ? spytaj w attique, quest i takich firmach ktore robia ciuchy na zamówienie. wybierzesz sobie jakiś ich szablon , i tylko zrobią ci duzy rozmiar. kto szuka nie błądzi , próbuj dalej, powodzenia. i najwazniejsze, nie poddawaj się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks Napisano 24 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Wlasnie sprawdzam te firmy, ale z tego co widze attique ma jakies takie malowane wzornictwo:) Jak znacie wiecej podobnych firmy, to bylbym wdzieczny za info. pozdro Niestety quest odpada z uwagi na to, iz maja jedynie do 3XL rozmiarowke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 24 Maja 2006 Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 a pytales czy mogą zrobić większy rozmiar na zamówienie ? spytaj w bcmnowatex jeszcze. oni maja dosc pokaazna oferte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks Napisano 24 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Pokazna oferte? Raptem cztery koszulki na krzyz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 4 ? patrzyles na allegro.pl na ich konto? a dzwoniles do nich? to co mają na allegro to jedynie mniejsza cześć tego co mozna kupic w ich sklepie stacjonarnym w puszczykowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyootr Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Moge polecic BCm nowatex. Mam od nich dlugie spodnie wlasnie szyte na zamowienie no i koszulke z dlugim rekawem, gdzie zrobili mi dluzsze rekawy a to wszystko w normalnych cenach. Pogadaj z Dominikiem z BCM to na pewno wszystko zalatwisz. On jest naprawde pomocny i do tego mozesz poprosic o tabele rozmiarow bo rozmiarowke maja do 12. AHA zapomnialem. Mam 204 cm wzrosty i jestm szczuply takze w moim przypadku ciezko z ciuchami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks Napisano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 O to widze, ze kolega wyzszy odemnie:) Ja teraz bardziej w szerokosc ide, bo juz od dawna nie rosne A co powiecie o ubraniach firmy Accent? Interesuje mnie koszulka Accent Morreno jakos 149 zl kosztuje i szorty luzne Accent Arcus - 169 zl Czy to powazna firma? Z tego co wiem maja duze rozmiary. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 jedni mowia ze ok, drudzy ze sie pruje.. ja zdania nie mam bo nie uzywałem. a szorty luzne mam z decathlona za 50pln i wcale nie sa takie zle nawet rzekłbym ze za swoja cene to sa perf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks Napisano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Przymierzalem spodenki firmy Bemme, trzeba przyznac okropnie drogie 200 zl trzeba dac, wiec nie wiem czy sa warte swojej ceny? Moze ktos je ma? Maja odpinke na dole, takze sa na 3/4, albo do kolan jak kto lubi. Co do koszulki to mierzylem jakies takiej dziwnej firmy Biennalle czy jakos tak i calkiem fajna byla. Jednak dopiero w piatek maja sprowadzic rozmiary dla wyrosnietych amatorow dwoch kolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argi Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Podepnę się pod ten topic z pytankiem... Czy koszulki kolarskie (np. Accent za ok 100zł) są "z urzędu" przeciwpotne? Tzn. tak jak np. zwykłe "przeciwpotki" Nike, Adidas itp. w podobnej cenie? Planuje cos kupic, zupełnie sie na ciuchach rowerowych nie znam, a skoro cena jest podobna to lepiej chyba kupić typowo rowerową niż "cywilną"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 robione sa z materialu typu "łezka". moja meridabikewear jest z takiego samego materialu i swietnie oddaje wilgoć. okreslenie przeciwpotne jest wg mnei chybione. bo potu nie powstrzymasz, tylko musisz sie go ladnie pozbyc by nie stracić na komforcie. wiem o co chodzi w każdym razie. nike ma dryfit'a adidas ma climacool, mysle ze nie mozna porownywac tych systemów do koszulki zrobionej z materialu typu łezka. coz, male OT ale pytanie to pytanie : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks Napisano 27 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 A jak jest z materialami zrobionymi z A-texu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argi Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 nike ma dryfit'a adidas ma climacool, mysle ze nie mozna porownywac tych systemów do koszulki zrobionej z materialu typu łezka. Dlaczego nie można porównywać? Każdy producent ma swój system. Chodziło mi tylko o to, czy są to koszulki również "wyrzucające" pot na zewnątrz. Jeżeli tak, to pytanie czy równie skuteczny jak produkty w/w firm?. coz, male OT ale pytanie to pytanie : ) Wszystkim nie dogodzisz. Jeden będzie się czepiał, że zakłądam nowy topic, a inny, że OT się robi. Taki juz ten świat jest ..... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks Napisano 27 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Kupilem ostatnio koszulke adidasa climacool i musze przyznac, ze wystarczy niewieli pot pod pachami i odrazu wydziela sie nieprzyjemny zapach. Dlatego tez polecam z reka na sercu koszulki hi-mountain quick-dry. Super odprowadzaja pot, nadaja sie na rower. Jedynie raz mialem z nia przygode, ubierajac na trening, zamiast kimona i z wielkiego nadmiaru potu mialem pozniej jakie krotkie uczulenie pod pachami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 "Jeżeli tak, to pytanie czy równie skuteczny jak produkty w/w firm?. " tak:) na pewno lepszy niż bawełna, ktora pod wplywem wilgoci nabrzmiewa i ani jej sie sni oddac ta wilgoć bez pomocy organizmu.. ktory przy tym sie wychładza bo musi produkowac wieecej ciepla < by odparowała wilgoc z bawełny> wiekszym nakladem energi.. i slabniemy.. ogólnie to polecam łezkę teraz chcę kupić podkoszulek crafta pod koszulke meridy moze nie ująłem tego zbyt logicznie <?> ale mysle ze rozumiecie o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarus220 Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Właśnie przymierzałem w środe koszulke firmy ''gonzo" .była idealna ( rozmiar w moim przypadku XO czyli 3xl) .Inna sprawa że kosztowała 250 zł.Ale może spróbuj. Dla porównania waże w tej chwili 135 kg a mierze 190 cm. P.S. Widziałem na Mazowi wczoraj człowieka. Ubrany był w cały komplet chyba Vittese był w miare normalny a na pewno mierzył 210 -215 . Także głowa do góry:) Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks Napisano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Ja juz stalem sie posiadaczem bluzy z dlugim rekawem firmy Biemme, wiem, ze cena byla straszna....345 zl, ale udalo mie utargowac 50 zetka w dol u milej pani ze sklepu. Jednak dziwia mnie i tak te ceny...czy to normalne, ze u naszych zachodnich sasiadow roznica cenowa moze wyniesc 100 zl? Sprawdzalem ta sama bluzke i kosztuje ok. 50 eurasow I jeszcze jedno....mianowicie jak jest z tym materialem A-TEX? Co to wlasciwie jest? Cos w stylu Gore-tex? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ciuchy z Biemme są bardzo drogie to fakt.Swego czasu kupiłem kurtke z windstopera 420 zeta ,3 rok jezdze i nic jej nie jest,nigdzie się nie pruje .Teraz spodenki sobie kupiłem wkładka jest boska,czuje jakbym na poduszcze siedzieł ,materiał oki .Tak więc mysle że będziesz zadowolony z tej bluzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feniks Napisano 29 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Jak na razie spisuje sie swietnie. Fakt, ze poce sie w niej dosc mocno, jednak jest ona dosc ciepla, wiec zapewne sprawdzi sie rowniez na jesieni, a moze i w zimie. Zastanawia mnie tylko ten material a-tex....jak to sie ma np. do gore-texu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Żeby nie zakładać nowego tematu. Czy jest jakaś szansa żeby dostać koszulkę (krótki rękaw) która ma szerokość na wysokości pach 70 cm? (w rzeczywistości mam niejszy obwód klatki, ale chodzi mi o komfortowy luz) Cena do 100 zł. na razie nic nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ja również polecam BCM sam jeżdżę od zawsze (mój pierwszy strój kolarski był od nich) i jak byłem malutki i szczuplutki to miałem i u nich szyty komplet zimowy (bluza z membrany +dł. spodnie z membrany) i jakoś tak kosmicznie drogo nie wszyło do tego dostałem bandamke(chustkę) gratis :wink: na stronie bcm jest bardzo okrojona ich oferta :/ na miejscu jest kupa ciuchów w rożnych rozmiarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.