Skocz do zawartości

[obręcz] Jaka obręcz z czarną ścianką boczną pod v-ki?

zoomek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam w planach (na następny sezon) zmontowanie roweru do jazdy turystycznej po asfaltowych/utwardzonych drogach  w oparciu o ramę starej kolarzówki. Powoli zbieram też komponenty. Ubzdurałem sobie, by koła były czarne (opony, obręcze, nyple, szprychy, błotniki). Powiedzmy, że jeśli chodzi o koła chciałbym uzyskac efekt zbliżony wizualnie do tego http://cremecycles.com/cycles/lungo.html

Czy możecie polecić jakieś obręcze z czarną ścianką boczną pod v-ki? Nie zamierzam wydać na to połowy pensji, ale też nie chciałbym, żeby kolor wytarł się po kilku hamowaniach. Przyznam, że od kilku dni przeglądam oferty sklepów i po prostu nigdzie nie widzę takich obręczy (jeśli są czarne to tylko pod hamulce tarczowe). Z opisu technicznego roweru w linku wynika, że coś takiego produkuje Ryde, ale na ich stronie też nie zauważyłem.

Może Wy coś doradzicie?

Napisano

Powitoł

Jakie koło?

Oglądałem w sklepie 28" mach1 roadrunner przeznaczone pod dysk. Były identyczne jak te pod Vkę, nawet na ściance miały rowek kontrolny, i były całe czarne. Czy faktycznie tylko pod tarczę się nadają, to nie mam pojęcia, więc tylko sygnalizuję że takie są.

IMO zejdzie szybko przy hamowaniu i będzie wyglądać średnio ;)

Napisano

Czarny rant przeznaczony pod klocki hamulcowe (v-brake itp), schodzi wraz z użytkowaniem. Mam jeden rower który miał całe czarne obręcze i hamulce v-brake. Teraz są miejsca przetarte do srebrnego koloru jak i miejsca dalej czarne - estetycznie wygląda to fatalnie, wieć jeżeli chcesz używać normalnie rower a nie od świeta proponuję zdecydowanie szukać w innym kierunku.

Napisano

Witam. Jak ma to być trwała powłoka to na pewno bok nie może to być malowany/anodowany. Prędzej jest to warstwa ceramiki, jak w niektórych modelach Mavica albo Rigida Carbide Supersonic (CSS).

Napisano

Chyba skutecznie wyleczyliście mnie z pomysłu. Obręcze z warstwą ceramiczną to jednak spory koszt i jak wyczytałem wymagają specjalnych klocków. Na razie nigdzie mi się nie spieszy, więc poczekam jeszcze do zimowych wyprzedaży - a nuż uda się upolować coś z duuużym rabatem. W każdym razie dzięki wszystkim za pomoc :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...