zoomek Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 Mam w planach (na następny sezon) zmontowanie roweru do jazdy turystycznej po asfaltowych/utwardzonych drogach w oparciu o ramę starej kolarzówki. Powoli zbieram też komponenty. Ubzdurałem sobie, by koła były czarne (opony, obręcze, nyple, szprychy, błotniki). Powiedzmy, że jeśli chodzi o koła chciałbym uzyskac efekt zbliżony wizualnie do tego http://cremecycles.com/cycles/lungo.html Czy możecie polecić jakieś obręcze z czarną ścianką boczną pod v-ki? Nie zamierzam wydać na to połowy pensji, ale też nie chciałbym, żeby kolor wytarł się po kilku hamowaniach. Przyznam, że od kilku dni przeglądam oferty sklepów i po prostu nigdzie nie widzę takich obręczy (jeśli są czarne to tylko pod hamulce tarczowe). Z opisu technicznego roweru w linku wynika, że coś takiego produkuje Ryde, ale na ich stronie też nie zauważyłem. Może Wy coś doradzicie?
porcelanowy Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 Powitoł Jakie koło? Oglądałem w sklepie 28" mach1 roadrunner przeznaczone pod dysk. Były identyczne jak te pod Vkę, nawet na ściance miały rowek kontrolny, i były całe czarne. Czy faktycznie tylko pod tarczę się nadają, to nie mam pojęcia, więc tylko sygnalizuję że takie są. IMO zejdzie szybko przy hamowaniu i będzie wyglądać średnio
afly Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 Czarny rant przeznaczony pod klocki hamulcowe (v-brake itp), schodzi wraz z użytkowaniem. Mam jeden rower który miał całe czarne obręcze i hamulce v-brake. Teraz są miejsca przetarte do srebrnego koloru jak i miejsca dalej czarne - estetycznie wygląda to fatalnie, wieć jeżeli chcesz używać normalnie rower a nie od świeta proponuję zdecydowanie szukać w innym kierunku.
progress Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 Witam. Jak ma to być trwała powłoka to na pewno bok nie może to być malowany/anodowany. Prędzej jest to warstwa ceramiki, jak w niektórych modelach Mavica albo Rigida Carbide Supersonic (CSS).
zoomek Napisano 24 Września 2013 Autor Napisano 24 Września 2013 Chyba skutecznie wyleczyliście mnie z pomysłu. Obręcze z warstwą ceramiczną to jednak spory koszt i jak wyczytałem wymagają specjalnych klocków. Na razie nigdzie mi się nie spieszy, więc poczekam jeszcze do zimowych wyprzedaży - a nuż uda się upolować coś z duuużym rabatem. W każdym razie dzięki wszystkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.