Schwefel Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 Tak bo każdy w bloku ma piwnicę i garaż albo nie grzeje w jednym pokoju całą zimę...
bociek28 Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 hmm też się zastanawiam nad trenażerem, model który wpadl mi w oko to elite qubo digital. Zastanawia mnie jednak jedno gdzie tylko czytam to wszyscy piszą że to wielka nuda ze max godzina ze po dwuch dniach poszedł w odstawkę, hmm w zeszłym roku końcówkę zimy spedziłem na orbitreku po 2 godziny co 2 dni i spokojnie dało rady tylko tyle że to nie ten tryb treningu na kondycje ale nie na wytrzymałość i siłe
mklos1 Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Czy ktoś miał styczność z tym sprzętem? Czy by go polecał, a może wręcz przeciwnie? Z tym nie, ale posiadam trenażer podobnej klasy Tacx Sirius. http://www.forumrowerowe.org/blog/220/entry-587-trenazer/ Moim zdaniem jest wystarczający. Jedyne co, to warto zainwestować w dobrą matę. Ja mam matę Kinetic, droga, ale sąsiedzi do mnie nie zapukali. Problemy trenażerowe są trzy: 1) Chłodzenie... Brak przepływu powietrza. Otwarcie okna jest często niewystarczające. Próbowałem wentylatora... Cóż trzeba sobie jakoś radzić. 2) Liniowe obciążenie. Przy braku oporów powietrza, przy wyższych prędkościach trzeba zwiększać opór manetką, w przeciwnym razie jazda jest nienaturalnie lekka. Przy ustawieniu obciążenia zbliżonego do tego przy prędkości 20km/h, osiągnąłem 75km/h według wskazania licznika, co w "realu" jest nie do osiągnięcia. 3) Świat nie przesuwa... Co powoduje że jazda jest nudząca...
izbus88 Napisano 9 Października 2013 Autor Napisano 9 Października 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zdaję sobie sprawę, że trening na trenażerze nie należy do najciekawszych pod względem widoków itp., ale na robienie formy wydaje się odpowiedni. W zeszłym roku i teraz też chodzę na spinning i pomimo intensywnych treningów itp. 1h zajęć jest dla mnie za krótko. Dlatego właśnie zdecydowałem się na prezent w postaci trenażera:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.