Skocz do zawartości

[bielizna termoaktywna] Coś do 100-120

konop90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję bielizny termoaktywnej a dokładniej samej bluzki z długim rękawem, chodzi mi na obecne temperatury (na to zakładam bluzę lub nie jeśli tego wymaga pogoda). Sam oglądałem to mieści się w tym Brubeck thermo ale jeszcze jest spaio, i gatta active no i oczywiście decathlonowe bluzki, już nie wspominając o innych markach.  Czy macie coś godnego polecenia w tym zakresie cenowym?

Cześć

Ja w niedzielę używałem w mtb mazowia brubeck-a o którym tutaj mowa. Było dość zimno i wietrznie. Przez 4 godziny sprawdziła się świetnie. Odprowadzała pot na zewnątrz i było w niej ciepło. Szczególnie pod koniec dystansu kiedy wiał wiatr dość silny w twarz. Wyprałem ją w pralce w 30 stopniach i nic dziwnego nie zaobserwowałem . Zakup za około 100 zł uważam za szczególnie udany.

Pozdrawiam

Marcin 

Jestem posiadaczem Spaio. Model nie jest istotny, ponieważ wszystkie wyionane są z tego samego włókna. 

Plusy:

- bardzo wygodna

- materiał wyjątkowo przyjemny w kontakcie ze skórą

- dobrze leży, włókno jest podatne na rozciągnięcie się w stopniu umożiwającym komfortowe użytkowanie.

Minusy: 

- wydolność tkaniny do transportu wilgoci jest wg mnie niedostateczna już przy średnim wysiłku. Pocę się dużo więc koszulka zwyczajnie "nie wyrabia". Jak dla mnie do rekreacji - bardzo dobra, nic poza tym.

edyny minus to że trzeba je prać nie mają srebrnej nitki dla leniuchów.

Używam bielizny rowerowej ze srebrem i niestety - jeśli mój organizm zechce w nią nasmrodzić to nic nie poradzi jakakolwiek nitka. Przy większym wysiłku zależnie od spożytego pokarmu tak czy inaczej zapach jest.  

brubeck thermo popłyniesz na rowerze, to jest bielizna na ekstremalne warunki, mam też bieliznę termo i używam jej jak jadę na lód połowić rybki przy -20 stopniach, gdzie jest kilka godzin siedzenia na lodzie praktycznie w bezruchu 

Przemek probowales jezdzic w tym Brubeck Thermo na rowerze? Faktycznie nie ma sensu tego kupowac do jazdy/biegania? Bo sie zastanawiam tez nad jakas koszulka na chlodne dni i nie wiem ktora kupic.

Cześć

Miałem koszulkę brubeck dry + na sobie jeszcze zwykłą koszulkę rowerową do wyścigów z krótkim rękawem. I to w zupełności wystarczyło.

Ogólnie także się dość intensywnie pocę - więc jeżeli kupisz sobie coś cieplejszego to pewnie trzeba będzie tęgiego mrozu :-)  aby było Ci w niej zimno.

Pozdr

Marcin

Czyli jak rozumiem brubeck thermo może być za ciepły? Bo jako, że się strasznie pocę wolę się upewnić czy dry czy thermo. A jak z innymi markami, miał ktoś do czynienia?

cinekmk a miałeś coś jeszcze czy tylko koszulkę brubecka na sobie?

To jak tak decyzja podjęta. W tym tygodniu śmignę kupić. A mam jeszcze pytanie co do spodni żeby nie zakładać oddzielnego tematu, nie potrzebuję jakiś super ciepłych czy coś aby lekko odprowadzały pot i trzymały się ciała. Mam spodnie do biegania z lidla i pod to chcę zakładać termoaktywne lub same spodnie termoaktywne, co byście polecili, chodzi mi o prawie jak najtańsze ale sprawdzone.

Się podepnę :)

Bo właśnie zastanawiam się nad kupnem dokładnie tej ( http://www.sklep.brubeck.pl/produkt.php?&id=151 ) bluzy i z tego co piszecie na temperatury 5-15stopni może być zbyt ciepła. 

Nawet ktoś tu napisał że taka sama bluza chroni dobrze przed wiatrem. Czyli na temperatury jesienne wystarczy ta bluza + koszulka z krótkim rękawem (np taka http://bikesystem.pl/meska/483-4f-t-shirt-rowerowy-meski-rkm002.html ) ?

Przemeklomza jaki model kurtki softshellowej z 4f posiadasz?

Dobrze sprawdza Ci sie taki zestaw?

Wlasnie szukam jakiego zestawu na gore i w podobny zestaw celowalem.

Moze ktos poleci tez jakies buty trekingowe, ktore ochronia przed deszczem? Moze cos z goratexem z salomona?

Może mi ktoś pomóc w wyborze? Nie wiem jaka jest różnica w użytkowaniu tych modeli: z kolekcji rowerowej http://www.sklep.brubeck.pl/produkt.php?&id=313#

i kolekcja dry http://www.sklep.brubeck.pl/produkt.php?&id=207.

Która koszulka bedzie bardziej odpowiednia na jesień/wiosnę? Oczywiście jako warstwa pod ciepłą bluzę lub softa.

Może ktoś bardziej doświadczony mnie poprawi ale ta z kolekcji rowerowej jest to chyba tak zwana potówka. Spójrz na opis 

Dzianina jest cienka i przewiewna.

Zaś ta druga

zastosowanie całoroczne ze szczególnym wskazaniem na okresy przejściowe zima/wiosna, jesień /zima.  Zapewnia szybkie odprowadzanie potu na zewnątrz, utrzymuje skórę suchą podczas wzmożonego wysiłku fizycznego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...