Skocz do zawartości

[odzież, kurtka] Dare2B Windshell Cycling Jacket Mens

Rafixxx

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zasięgnąć waszej opinii na temat tej kurtki: http://www.sportsdirect.com/dare2b-windshell-cycling-jacket-mens-635006

post-129313-0-61166100-1379965138_thumb.jpg

Czy uważacie, że nadaje się na chłodniejsze, jesienne dni? Ewentualnie co możecie polecić innego? Kryteriów jakiś specjalnych nie ma: kołnierz, zakrycie tyłka, kieszonka z tyłu również może się przydać, oddychający, nieprzemakalny materiał.

Przy okazji będę wdzięczny za podobną opinię na temat tych spodni: http://www.sportsdirect.com/mfx-a-pure-breed-padded-cycling-bib-tights-mens-635097

post-129313-0-82101600-1379965145_thumb.jpg

Chodzi mi o długie spodnie (z wkładką) na szelkach, bo mam bez i często trzeba je poprawiać w czasie jazdy (zsuwają się).

Być może jesteście w stanie polecić coś innego, ale nie ukrywam, że chodzi mi o produkty ze sport directu, bo i tak robię większe zamówienie.

Pozdrawiam.

Wg mnie oddychalność marna albo żadna, bo nie znalazłem w opisie nic na ten temat. Jak nie ma jakiejś informacji to znaczy że nie ma się czym chwalić :) Poza tym przy tej cenie nie spodziewałbym się rewelacyjnej technologii.

Ma polarową stójkę od środka, poza tym nie posiada ocieplenia - wymaga dodatkowej warstwy termoizolacyjnej w zimie.

Kurtkę tego typu i konstrukcji używam praktycznie cały rok, przy temperaturze do okolicy 4 stopni na plusie ubieram pod nią potówkę z długim rękawem i na dojazd do pracy wystarcza.

Kiepska oddychalność wymusi jednak albo niższą aktywność plus dodatkową warstwę izolacji w niższych temperaturach.

Mi ten sklep "zalatuje" polskim marketem typu Biedronka albo Kaufland. Nie spodziewałbym się rewelacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...