mihaurs2 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Taki oto dylemat: zakupiłem używanego sid'a wc pod koła 26. rury 32mm. wymieniłem wszystkie uszczelki, w środku amor w doskonałym stanie. pierwsza jazda i zdziwienie, amortyzator jest bardzo "miękki". podczas podjazdów na których dużo "pracuję" rowerem i ciałem na boki (pochylanie się), amortyzator przegina się do tego stopnia że opony potrafią ocierać o golenie. czy to przy sid'ach normalne? opony szerokości 2.1 więc to nie kwestia opon. poprzednio w tym rowerze miałem podstawowego rockshox'a dart 2 i był znacznie sztywniejszy przy przechyłach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fubu00 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Kolego zapoznaj się pierw z regulaminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Zdecydowanie nie jest to normalne. Dobrze skręciłeś górę i dół ze sobą? Widać jakieś ewidentne pęknięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihaurs2 Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Kolego zapoznaj się pierw z regulaminem. mogę jaśniej kolego? Zdecydowanie nie jest to normalne. Dobrze skręciłeś górę i dół ze sobą? Widać jakieś ewidentne pęknięcia? Kuba, nie ma pęknięć, ja nie skręcałem tylko serwis. Po pierwszych jazdach nie zaobserwowałem takiego "luzu", ale nie jeździłem mocniejszych podjazdów. ps. czy oringi, które były założone były oryginalne, bo różniły się od zestawu, który zamówiliśmy u importera pod ten model, tzn różniły się bardzo nieznacznie rozmiarem. powietrze schodziło bo jeden o-ring był "przyszczypany"... teraz nie schodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Jak jaśniej? Przeczytaj regulamin i dowiedz się, dlaczego ten temat właśnie wylądował w śmietniku. Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.