MariuszXXX Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Zainteresowałem się tą przerzutką z allegro LINK Sprzedawca twierdzi, że wszystko poza pękniętą lewą częścią wózka jest proste. Mógłby ktoś rzucić okiem i określić czy rzeczywiście reszta wózka jest prosta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 To się okaże dopiero po montażu przerzutki do ramy, za zdjęciach nigdy nie ma pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Carbon sie nie krzywi, albo jest prosto albo sie łamie a to pękniecie łatwo naprawić albo kupić aluminiowy zamiennik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszXXX Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Masz rację ;] więc reszta powinna być ok Do jakiem ceny mniej więcej opłaca się ją kupić ? Orientujecie się ile może kosztować wspomniany aluminiowy zamiennik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Przerzutka ma szlify na korpusie po obu stronach. Mi to "śmierdzi". Jeśli zaliczyła jakiś wypadek który doprowadził do pęknięcia wózka to jest prawdopodobne że zawiasy przerzutki uległy deformacji. Ja bym nie ryzykował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Właśnie, wózek to jedna sprawa, a korpus druga, nawet jeśli wózek jest prosty, to nie jest powiedziane, że tak samo jest z korpusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszXXX Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Więc odpuszczę sobie tą "okazję", dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 23 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Trzeba naprawdę sporej żeby uszkodzić pantograf przerzutki, pamiętajmy że przerzutka jest zamocowana na haku który powinien się złamać przy uderzeniu, oszlifowane przerzutki to codzienność a działają. Miałem już kilka przerzutek które zawinęły się na tryb a pantograf pozostał prosty, poza tym sądzę żeby siła która doprowadziła do złamania części wózka była tak duża aby uszkodzić resztę przerzutki. Kwestia czy chcesz podjąć ryzyko... Jeśli nie, dozbieraj na coś pewnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.