Skocz do zawartości

[Buty] reklamacja, potrzebuję porady.

trupek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Problem polega na tym, że oddałem buty diadora protrail 2 na gwarancję z powodu uszkodzenia protektora. Reklamacja została przyjęta i w jej ramach otrzymałem nowy model butów. Wszystko byłoby w porządku, buty przymierzyłem i mi pasowały ale ze względu na to, że się spieszyłem nie sprawdziłem rzepów. Ostatnio chcąc się wybrać na wycieczkę zakładając buty okazało się, że rzep po środku jest za krótki, w poprzednim modelu rzep na czubku buta był na 10,5 cm, a środkowy na 11,5 w nowym modelu oba są na 10,5 cm i przez to nie mogę butów dostatecznie zapiąć. Moje pytanie brzmi czy mogę oddać takie buty, odebrałem je w piątek tj. 2 dni temu. Bloki i kolce przykręciłem poza tym buty nie były używane.

Buty oddałem i czekam na finalizację sprawy ale chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś miał podobny problem i jak się sprawa zakończyła ewentualnie zna się lepiej na temacie gwarancji itd. Czy np. przysługuje mi prawo do zwrotu towaru do 7 dni czy coś tego typu bo teoretycznie otrzymałem inny produkt niż wcześniej zakupiony co prawda nowy model ale jednak trochę inny i niestety nie pasujący.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...