trupek Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Cześć, Problem polega na tym, że oddałem buty diadora protrail 2 na gwarancję z powodu uszkodzenia protektora. Reklamacja została przyjęta i w jej ramach otrzymałem nowy model butów. Wszystko byłoby w porządku, buty przymierzyłem i mi pasowały ale ze względu na to, że się spieszyłem nie sprawdziłem rzepów. Ostatnio chcąc się wybrać na wycieczkę zakładając buty okazało się, że rzep po środku jest za krótki, w poprzednim modelu rzep na czubku buta był na 10,5 cm, a środkowy na 11,5 w nowym modelu oba są na 10,5 cm i przez to nie mogę butów dostatecznie zapiąć. Moje pytanie brzmi czy mogę oddać takie buty, odebrałem je w piątek tj. 2 dni temu. Bloki i kolce przykręciłem poza tym buty nie były używane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 a może zamiast na forum to skierować to pytanie do sprzedawcy? nie uważasz, że właśnie od niego dostaniesz najlepszą i wiążącą odpowiedź? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trupek Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Buty oddałem i czekam na finalizację sprawy ale chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś miał podobny problem i jak się sprawa zakończyła ewentualnie zna się lepiej na temacie gwarancji itd. Czy np. przysługuje mi prawo do zwrotu towaru do 7 dni czy coś tego typu bo teoretycznie otrzymałem inny produkt niż wcześniej zakupiony co prawda nowy model ale jednak trochę inny i niestety nie pasujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trupek Napisano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Buty zostały wymienione na stary model który idealnie pasował, nowa seria butów ze względu na długość rzepów jest dedykowana dla modelek, ale to już problem producenta jeżeli będzie musiał przerabiać całą serię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 a Diadora nie robi tylko damskich butów ???hehe, żartuję, ale tak wyglądają ich szmaciane ciżemki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.