thomasz Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Hejka, Orientuje się ktoś jaki jest typ/rozmiar suportu w Unibike Flash (model crossowy). Nie mam ściągacza do korby a chciałbym zamówić wszystko w jednej przesyłce więc nie mam jak dokładnie sprawdzić tego elementu bez rozbierania. Przeszukałem sieć i nic nie znalazłem. Może ktoś już robierał lub wymieniał i pamięta dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Flash to najniższy model, suport na kwadrat. Poza tym zawsze też mogłeś zamówić ściągacz uniwersalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 23 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Typ: odkręcasz imbusem 7 mm zazwyczaj, śrubę którą mocowana jest korba, zaglądasz tam i widzisz: Kwadrat/ISIS/Ocatling. Szerokość mufy mierzysz suwmiarką, a szerokość osi suportu również ( tutaj na oko jak masz założone korby) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2013 odkręcasz imbusem 7 mm zazwyczaj Zazwyczaj to tam jest 8mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Bywa też śruba z łbem sześciokątnym i niekoniecznie w rowerach marketowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 23 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2013 @@Puklus, przejęzyczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Dzięki za podpowiedzi. To że kwadrat, to wiedziałem. Nie byłem pewien czy mogę dokładnie zmierzyć długość oraz mufę bez rozbierania pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 25 Września 2013 Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Pomiar szerokości mufy- żaden problem. Pomiar długości osi. Bez ściągacza do ramion da się to zrobić. Musisz odkręcić obie śruby trzymające ramiona. Zmierzyć suwmiarką (potrzebny bardzo dokładny pomiar) odległość pomiędzy zewn. częściami korb. Następnie zmierzyć odległość pomiędzy tymi samymi "zewn. częściami korb" a krawędzią osi. Najlepiej użyć do tego wysuwanego elementu z suwmiarki. Na końcu wykonać proste działanie matematyczne- odejmowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 25 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Września 2013 @@M333, to też jest jakiś zawsze sposób o ile osoba to czytająca ma odrobinę wiedzy jak to wygląda w praktyce dzięki czemu pomoże jej zrozumieć ten opis. W razie co przygotowałem rysunek objaśniający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Dzięki Panowie - wszystko jasne. Jutro zapowiada się deszczowo więc zabiorę się za pomiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.