Skocz do zawartości

[kiera i mostek] Czy będą pasować - Truvativ

lenoxs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam kierkę Truvativ Risebar (link) i chciałem kupić mostek truvativ HUSSEFELT (link). Średnica mocowania przy kierownicy jest mniejsza niż przy mostku. Czy pomimo to będzie pasować do siebe ten komplet??

Napisano

Nie będzie pasowało. Potrzebujesz mostka ze średnicą mocowania kierownicy 25.4mm. Ewentualnie poszukaj redukcji z 31.8mm na 25.4. Nie wiem czy takie coś można kupić oddzielnie (czasami dodają do mostków), ale spróbuj popytać w sklepach rowerowych.

Napisano

redukcje mozna kupic bez problemu, ale po co to robic, po prostu albo kup jakis mostek na 25,4 albo kiere na 31,8 :033: .

• 2 tygodnie później...
Napisano

kierke już mam dawno kupioną 25,4

można by było zrobić taką tuleję samemu? Czy kierka tak samo dobrze by się trzymała i nie bdkręcała. Wiecie moze z czego takie coś by można zrobić??

• Mod Team
Napisano

Kompletnie nie rozumiem dlaczego niektórzy lubią sobie tak życie utrudniać. Jak składasz nowy rower to kup wszystkie części tak żeby pasowały, a nie robisz na odpierdziel i kombinujesz z reduktorami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...