Skocz do zawartości

[Wycieczka] Ropczyce-Magurski PN-Piwniczna-Kraków

kasak25

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Póki jeszcze pogoda pozwala, chciałem się wybrać na około 3-4 dni w trasę, są może chętni ?

Mapa:

l3la.jpg

Jak ktoś chce rzucić okiem dokładniej na ślad to prześlę na priva.

Planuję to mniejwięcej tak:

25.09 - 7.44 wyjazd z Krakowa pociągiem do Ropczyc - dojazd 11.00 i jazda do wieczora, miejsca na nocleg

26.09 - jazda i nocleg

27.09 - jazda i nocleg

28.09 - jazda i powrót do Krakowa

-spanie pod namiotem na dziko,

-dystans dzienny tak jak się ułoży, byle by zmieścić się w max. 4 dni (trasa ma 350km więc nie powinno być problemu),

-jakiś obiadek w trasie raz dziennie - jeżeli cuś będzie, ale biorę też kuchenke,

-mam namiot jednoosobowy, ale jak co to mogę też wziąć 3 osobowy,

-krótkie zwiedzanie czegoś co będzie w trasie (a co będzie to niewiem, samo się pokaże :laugh:)

-trasę poprowadziłem tam gdzie się dało bocznymi drogami, mogą się gdzieś znaleźć polne dróżki, ale większość to asfalt.

Jadę moją krową :laugh: - Kellys Axis + sakwy.

Chętnych proszę o posta w temacie - odezwę się na priva.

Niedawno wróciłem z wyprawy i powiem tyle, iż jest zdecydowanie za zimno na namiot. Po całym dniu w deszczu, mimo wieczornego ogniska i tak zmarzniesz w namiocie tak, że aż szkoda słów. No, chyba, że masz bardzo porządny śpiwór (nasze miały komfort cieplny od 6 stopni, ale i tak umieraliśmy w nocy). Wiem, co mówię, bo jechałem całą południową górską granicą Polski, 16 dni nam to zajęło i lało prawie cały czas. Winszuję Wam dużo lepszej pogody!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...