Gizmo21 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Niestety zrobiłem błąd, nie zwróciłem uwagi podczas rozbierania hamulców, że sprężyny są dwóch kolorów - srebrna i złota. Teraz nie wiem, która ma być po której stronie, a pewnie to ma jakieś znaczenie? Da się do tego teraz jakoś dojść, czy będzie to obojętne i nie wpłynie na działanie hamulców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Jedna jest lewa, druga jest prawa ... a który kolor po której stronie to sam sprawdź eksperymentalnie ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo21 Napisano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2013 A co wyniknie z tego eksperymentu? To znaczy po czym będę wiedział, że ta jest lewa, a ta prawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 No te sprężyny są skręcone w przeciwnych kierunkach przecież, a kolor nie ma znaczenia. Źle złożyć się tego nie da po prostu, więc próbuj składać i się przekonasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Normalnie sprężyna odciąga klocek od felgi ... założona odwrotnie (o ile się da) będzie go dociskać. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo21 Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 No tak, wcześniej zadałem pytanie niż spróbowałem, a jak spróbowałem, to oczywiście jest tak jak piszecie i nie da się inaczej założyć Przepraszam za zawracanie głowy Temat do zamknięcia. Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.