Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] jakie wybrać?

Jezus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Meridę K4, ostatnio zacząłem nią jeździć na jednym kole, lecz zwykłe V-Brake'i już nie dają rady jak się mocniej wychylę, lub przy jeździe w deszcz (co ostatnio zdarza się coraz częściej przez pogodę). Myślałem nad założeniem hamulców hydraulicznych, lecz nie znam się na tym ;) Ile kosztowałby cały zestaw tak żeby w miarę rozsądnie hamował ? I czy da się w ogóle do mojego roweru założyć takie hamulce czy trzerba coś przerabiać ? głównie chodzi mi o tył, przód może zostać na V-Brake'u.

Rama nie ma mocowania do tarczówki, więc wymaga przeróbki jeśli musiałbyś przy niej zostać. Do tego przeplatanie kół i nowe piasty, hamulce, cena za montaż.

To za to wszystko razem z hamulcami ile mniej więcej bym wydał ? chodzi mi ogólnie na razie bo nie wiem czy się za to zabierać :)

Kolego wszystko fajnie ale przeróbka ramy pod tarcze to nie taka prosta sprawa i jeśli zlecisz to komuś to może się okazać że koszt jest wyższy niż całej reszty.

Ja bym się rozejrzał za inną używaną ramą.

Popatrzyłem sobie na tą meridę i tu dochodzi jeszcze ten problem że na oko to ona jest z tyłu dość wątła i tych twoich ewolucji może zwyczajnie nie przetrzymać.

Ramę do takich wygłupów używkę w dobrym stanie dostaniesz już za 200-250zł, za przeróbkę tej możesz zapłacić więcej i dalej wisi nad tobą całiem realne widmo ze ją wczesniej czy pózniej połamiesz.

Nie mówiąc już o tym że znajdz najpierw serwis który się tego podejmie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...