Skocz do zawartości

[rower] kross r10 vs scott scale 730

tomi85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tyle, że wylajtowane aluminium ok 1500-1600g będzie mniej wytrzymałe niż karbon ze średniej półki wagowej pokroju Scotta HMF czy podstawowej ramy Superiora.

Kwestia geometria to osobista sprawa - dłuższa rama będzie bardziej nastawiona na sport, pozycja będzie bardziej pochylona. Bardzo dużo też zależy od wymiarów ciała (długość tułowia, nóg itp), możesz sobie teoretycznie wyznaczyć geometrię bliską ideałowi np takim kalkulatorem http://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp

Napisano

Bardzo fajnie prezentuje się  zaproponowany wcześniej Cube.

tak to prawda lecz nie ma blokady amora w kierze....- jedyny minus

Napisano

Rzeczywiście, akurat na to nie zwróciłem uwagi. Dla mnie to również minus.

takze wydaje mi sie najrozsądniejszy scott lub superius, chyba że znajdę coś ciekawszego za podobne pieniądze :)

Napisano

W moim ostatnim poście wysłałem link do geometrii krossa level A4. Pewnie tak do 590 mm mógłbym mieć ramę bo obecnie przy 580mm mam kat ciała w okolicy 55 stopni do ramy

Napisano

Warto jest dopłacać 10k do ramy HMX scotta?

www.scott-sports.com/global/pl/products/233995009/bike-scale-700-rc-xl/

Tak duża jakości jest pomiędzy HMX a HML

• Mod Team
Napisano

Moim zdaniem podstawowa wersja już jest super, chyba że chcesz mieć te 150g lżej.. hmx ma też chyba suport na bb30 a hmf na zwykły pressfit.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...