Skocz do zawartości

[głowa]czapka/opaska na czoło

sikor79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój pierwszy post, dlatego na początku witam wszystkich.

Jako, że jazdę z żoną zaczęliśmy od niedawna (ciepłe dni lata) dlatego dopiero teraz zaczynamy się uzbrajać w ciuchy na zimne dni. Problem polega na tym, że moja żona ma poważne problemy z zatokami, a jako że ostatnie dni nas nie rozpieszczają, zacząłem się rozglądać za jakąś opaską bądź czapką pod kask dla niej... I teraz meritum mojego postu, czy ktoś borykał się z podobnymi problemami i znalazł coś aby temu zaradzić, mi wpadło w oko to:
http://www.mikesport.pl/pearl-izumi-barrier-9302-lekko-ocieplana-opaska-przeciwwiatrowa.html

czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym produktem? Ewentualnie mógłby polecić coś na ochronę czoła/zatok sprawdzonego??

Pozdrawiam

Ostatnio zakupiłem "chustę" a właściwie "kominek" Endura.

Mozna go używać jako szalika, maski, opaski czy czapki. Sprawdza się w moim przypadku znakomicie więc polecam.

Używam go pod kaskiem jako czapkę, gdyż dość obficie wydzielam pot podczas wysiłku fizycznego, który zawsze zalewał mi oczy podczas jazdy. Dodatkowo zrobiło się chłodniej i zaczęła głowa marznąć. Od kiedy stosuję kominek, nie mam tego problemu, pot wsiąka w kominek, a dodatkowo stanowi ochronę głowy przed chłodem.

Mnie kosztował 39zł

Pozdrawiam

post-137227-0-28256800-1379718099_thumb.jpg

Sikor79 - mycka tego typu z "windstoperem" będzie idealnym rozwiązaniem. Mam podobną i właśnie ma barierę przeciwwietrzna na czole i uszach. Chroni czoło od wiatru i przy okazji idealnie odprowadza wilgoć na zewnątrz. Bierz śmiało, tym bardziej, że pod hełm bo sama średnio na głowie wygląda...

Ja mam taką opaske pearl izumi. Dostałem od żony w prezencie :). Powiem Ci, że rewelka. Nadaje się na taką porę jak teraz, czasem jak jeżdże zimą to zakładam na nią czapkę nike dri fit i dla mnie jest tak w sam raz.

Różne czapki testowałem i było albo za gorąco, albo wiało mi po czole. Połączenie tej opaski z oddchyjącą czapką wypada super. Opaska jest też z tych "oddychających, także sprawdza się super. Pot jest odprowadzany do oddychającej czapki, czapka jest troszke mokra ale dzięki temu opaska jest cały czas sucha.

Ja polecam taki patent, no i pod kask będzie idealna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...