Skocz do zawartości

[kamera] Overmax ActiveCam 02 - Promocja

tymooteusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dodam od siebie ze firma Overmax nie jest taka zla. Z racji na swoj fach mialem kontakt z kilkowa wyrobami tej firmy i nie ma co marudzić. Nie jest to górna półka ale da sie używać ich sprzęt.

Wysłane z mojego GT-I9300

Napisano

Jedyna stabilizacja jaka ma sens, to optyczna (mechaniczna). Ze stabilizacji cyfrowej można skorzystać w toalecie, zamiast papieru.

W tej cenie próżno szukać optycznej stabilizacji.

Napisano

mklos, dochodzi tzw. rolling shutter - kiepskie (tanie) przetworniki CMOS robią masakrę z szybko zmieniającym się obrazem, a tego można się spodziewać przy "rowerowych" nagraniach. I pewnie dlatego Overmaksy nagrywają tak, a nie inaczej.

Napisano

Konia z rzędem temu, kto w obecnych czasach znajdzie kamerę z matrycą CCD.

Spokojnie. Żeby się nie zagalopować, bo za chwilę dojdziemy do wniosku, że na rower potrzebna jest kamera do zdjęć poklatkowych, z optyką co najmniej klasy Leica.

Napisano

Oczywiście, nie ma co tej kamerki ani przesadnie chwalić, ani też krytykować - niecałe 200zł to cena adekwatna do jakości, jaką oferuje i tyle. Jak komuś wystarczy, to tym lepiej :) Trzeba być jednak świadomym ograniczeń.

Nie pisałem o CMOS po to, by wskazywać lepsze z CCD, bo przecież GoPro nic innego nie ma - pisałem o kiepskich i tanich przetwornikach CMOS, w których rolling shutter zabija zabawę przy dynamicznych scenach, a o takich mówimy w przypadku jazdy na rowerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...