Skocz do zawartości

[korba] demontaż, modernizacja

Deter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten wewnętrzny gwint w nic się nie wkręca - jest po to żeby wewnętrzną część ściągacza wkręcać w zewnętrzną część ściągacza - nie wkręca się ani w korbę ani w suport więc tym się nie przejmuj. Należy uważać przy wkręcaniu zewnętrznej części ściągacza w ramię korby bo tutaj często lubi się wkręcać krzywo.

Napisano

Ten wewnętrzny gwint w nic się nie wkręca - jest po to żeby wewnętrzną część ściągacza wkręcać w zewnętrzną część ściągacza - nie wkręca się ani w korbę ani w suport więc tym się nie przejmuj.

Czyli nie był potrzebny demontaż końcówki, skoro ona i tak wchodziła w korbę bez problemu? W załączniku pokazuję swój klucz, który jest do octalinka, a ja mam kwadrat. Jednak on bez problemu wchodzi w korbę - tą końcówką po lewej stronie opiera się o kwadrat korby bo obwód kółka jest większy niż otwory kwadratu.

Może więc nie trzeba go demontować? :)

PS

Mam nadzieję, że udało mi się jasno wytłumaczyć.

post-169023-0-94856700-1380212139_thumb.jpg

Napisano

Jeśli ta końcówka wchodzi Ci w kwadrat i nie wadzi to nie musisz demontować. Przyznam że jakoś mi to nie przyszło do głowy bo mam osobne ściągacze do różnych suportów, a jak kiedyś miałem jeden i ta końcówka miała tendencję do spadania więc ją zawsze trzymałem osobno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...