krokuss0 Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 Ten wewnętrzny gwint w nic się nie wkręca - jest po to żeby wewnętrzną część ściągacza wkręcać w zewnętrzną część ściągacza - nie wkręca się ani w korbę ani w suport więc tym się nie przejmuj. Należy uważać przy wkręcaniu zewnętrznej części ściągacza w ramię korby bo tutaj często lubi się wkręcać krzywo.
Deter Napisano 26 Września 2013 Autor Napisano 26 Września 2013 Ten wewnętrzny gwint w nic się nie wkręca - jest po to żeby wewnętrzną część ściągacza wkręcać w zewnętrzną część ściągacza - nie wkręca się ani w korbę ani w suport więc tym się nie przejmuj. Czyli nie był potrzebny demontaż końcówki, skoro ona i tak wchodziła w korbę bez problemu? W załączniku pokazuję swój klucz, który jest do octalinka, a ja mam kwadrat. Jednak on bez problemu wchodzi w korbę - tą końcówką po lewej stronie opiera się o kwadrat korby bo obwód kółka jest większy niż otwory kwadratu. Może więc nie trzeba go demontować? PS Mam nadzieję, że udało mi się jasno wytłumaczyć.
krokuss0 Napisano 26 Września 2013 Napisano 26 Września 2013 Jeśli ta końcówka wchodzi Ci w kwadrat i nie wadzi to nie musisz demontować. Przyznam że jakoś mi to nie przyszło do głowy bo mam osobne ściągacze do różnych suportów, a jak kiedyś miałem jeden i ta końcówka miała tendencję do spadania więc ją zawsze trzymałem osobno.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.