ilovetrance Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 Posiadam licznik SIGMA 2209 MHR STS Z mysla o drugim rowerze zamowilem taki zestaw http://rowertour.com/sigma-sport-czujnik-predkosci-sts.html W instrukcji pisze ze Zmiana miedzy rowerem 1 a rowerem 2 nastepuje automatycznie . NIEPRAWDA . Przynajmiej nie w moim przypadku. Moj licznik nie poznaje drugiego roweru. Caly czas nabija mi kilometry na BIKE 1 chociaz jezdze na BIKE 2 To przeklamuje mi predkosc i inne funkcji . ROWER 1 (size bke 1 *2.290*) ROWER 2 (size bike 2 *2.100*) WIem ze instnieje mozliwosc jezdzenia na dwoch rowerach na zmiane na jednaj funkcji bike 1 i przy kazdej zmiania roweru manualna zmiana obwodu kola i sumowania kilomerow na jednej funkcji. Tylko producent pisze o automatycznej zmianie .( moze przytrzymanie jakiegosc przycisku zmienia funcje z bike 1 na bike 2 o ktorej nie ma mowy w instrunki ? prosze o pomoc
OrzelPiotr Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Zle cos ustawiles mnie 1609 dziala bezproblemowo na dwóch rowerach. Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
ilovetrance Napisano 20 Września 2013 Autor Napisano 20 Września 2013 TYlko co tu mozna zle ustawic ? Obwody kola sa rozne na obu rowerach i spisane jest poprawnie . Podstawki i sensor tak samo wygladaja, moze maja to same kodowanie ? No nie wiem . Samo powinno widziec albo inna podstawke albo inny sensor i na tej postawie przlaczyc na drugi rower . tak sie nie dzieje Zle cos ustawiles mnie 1609 dziala bezproblemowo na dwóch rowerach.Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
cobraMC Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 powinieneś kupić zestaw na drugi rower http://rowertour.com/sigma-sport-bezprzewodowy-zestaw-sts-na-drugi-rower.html
rzezniol Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Kolego w STS aby skonfigurować drugi rower musisz "przeprogramować" czujnik prędkości Wszystko jest w instrukcji obsługi ... Na sensorze czujnika prędkości jest guziczek ( od strony pokrywy bateryjki) musisz go przytrzymać do zmiany koloru świecenia diody na czujniku. Dioda jest od zewnętrznej strony tej gładkiej z napisem Sigma. Z tego co pamiętam: Zielony - rower 1 Czerwony - rower 2 Pozdrawiam
ilovetrance Napisano 20 Września 2013 Autor Napisano 20 Września 2013 Czerwona dioda swieci. !! : Bardzo dziekuje za pomoc . Kolego w STS aby skonfigurować drugi rower musisz "przeprogramować" czujnik prędkości Wszystko jest w instrukcji obsługi ... Na sensorze czujnika prędkości jest guziczek ( od strony pokrywy bateryjki) musisz go przytrzymać do zmiany koloru świecenia diody na czujniku. Dioda jest od zewnętrznej strony tej gładkiej z napisem Sigma. Z tego co pamiętam: Zielony - rower 1 Czerwony - rower 2 Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.