Skocz do zawartości

[licznik] SIGMA 2209 MHR STS na drugim rowerze .

ilovetrance

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam licznik SIGMA 2209 MHR STS 

Z mysla o drugim rowerze zamowilem taki zestaw http://rowertour.com/sigma-sport-czujnik-predkosci-sts.html

W instrukcji pisze ze Zmiana miedzy rowerem 1 a rowerem 2 nastepuje automatycznie .

NIEPRAWDA . Przynajmiej nie w moim przypadku.

Moj licznik nie poznaje drugiego roweru.

Caly czas nabija mi kilometry na BIKE 1 chociaz jezdze na BIKE 2

To przeklamuje mi predkosc i inne funkcji .

ROWER 1  (size bke 1   *2.290*)  ROWER 2 (size bike 2   *2.100*)

WIem ze instnieje mozliwosc jezdzenia na dwoch rowerach na zmiane na jednaj funkcji bike 1  i przy kazdej zmiania roweru manualna zmiana obwodu kola i sumowania kilomerow na jednej funkcji.

Tylko producent pisze o automatycznej zmianie .( moze przytrzymanie jakiegosc przycisku zmienia funcje z bike 1 na bike 2 o ktorej nie ma mowy w instrunki ? 

prosze o pomoc 

Napisano

TYlko co tu mozna zle ustawic ? :) Obwody kola sa rozne na obu rowerach i spisane jest poprawnie . Podstawki i sensor tak samo wygladaja, moze maja to same kodowanie ? No nie wiem . 

Samo powinno widziec albo inna podstawke albo inny sensor i na tej postawie przlaczyc na drugi rower . tak sie nie dzieje

Zle cos ustawiles mnie 1609 dziala bezproblemowo na dwóch rowerach.

Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4

Napisano

Kolego w STS aby skonfigurować drugi rower musisz "przeprogramować" czujnik prędkości 

Wszystko jest w instrukcji obsługi ...

Na sensorze czujnika prędkości jest guziczek ( od strony pokrywy bateryjki) musisz go przytrzymać do zmiany koloru świecenia diody na czujniku.

Dioda jest od zewnętrznej strony tej gładkiej z napisem Sigma.

Z tego co pamiętam:

Zielony - rower 1

Czerwony - rower 2

Pozdrawiam

Napisano

Czerwona dioda swieci. !! ::) Bardzo dziekuje za pomoc .

Kolego w STS aby skonfigurować drugi rower musisz "przeprogramować" czujnik prędkości 

Wszystko jest w instrukcji obsługi ...

Na sensorze czujnika prędkości jest guziczek ( od strony pokrywy bateryjki) musisz go przytrzymać do zmiany koloru świecenia diody na czujniku.

Dioda jest od zewnętrznej strony tej gładkiej z napisem Sigma.

Z tego co pamiętam:

Zielony - rower 1

Czerwony - rower 2

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...