gosforth Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Czesc Wszystkim, 'mam problem' z opadajaca sztyca. Zacisk jest jak najbardziej markowy, zacisniety maksymalnie a mimo wszystko po pewnym czasie sztyca opada (zwlaszcza po jezdzie w terenie). U znajomego tez widze ten problem. Jest to dosc irytujace bo trzeba dosc czesto dokonac regulacji. Kieys mialem rower z rama cromo i nie bylo tego zjawiska (pewnie tarcie metalu bylo wieksze). Mozna temu 'problemowi' jakos zapobiec czy trzeba zastosowac srube zamiast typowego zacisku (wieksza sila docisku)? Dziekuje za rade.
bialykom Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 mozesz wytrzec dokladnie sztyce i wnetrze ramy benzyna ekstrakcyjna. jezeli to nie poskutkuje wytnij z puszki kawalek aluminium i naloz na sztyce w miejscu zaciskania.
iras Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Miałem podobny problem, wymieniłem szybko zamykacz na zacisk ze śrubką i teraz sztyca siedzi jak w imadle ani drgnie .
mk_ Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Muszę przyznać, ze też mi się to zdarza. Niewątpliwie denerwujace a zamykacza nie chce się pozbywać, bo czasem jednak szybko trzeba zmienić wysokość siodła.
wookie Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 a rozmiar sztycy jest dopasowany ? moze to smieszne ale wazne ;] jak tak to wymien na iny zacisk bo mozliwe ze jest poprostu juz slaby i jego to wina
Rulez Napisano 24 Maja 2006 Napisano 24 Maja 2006 Przetrzyj rurę podsiodłową wewnątrz drobnym papierem ściernym zwiększysz tarcie i sztyca nie powinna opadać.
gosforth Napisano 25 Maja 2006 Autor Napisano 25 Maja 2006 Dziekuje za wszystkie posty. Zauwazylem ze zacisk mozna takze dokrecic kluczem. Zrobilem to i moze bedzie to rozwiazanie. Jesli nie to zmienie zacisk na klucz. Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.