Skocz do zawartości

[napęd] charkterystyczne pstrykanie przy pedałowaniu.

adziqq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mój problem polega na tym, że przy pedałowaniu słychac w pewnym momencie charakterystyczne pstryknięcie lub takie podwójne pstrykniecie. Problem na pewno nie leży w sztycy siodła bo i kiedy pedałuję na stojąco to też tak się dzieje. Mylślę również, że nie dotyczy to zębatek czy łańcucha, ponieważ pstryka ciągle w tym momenie kiedy prawy pedał jest w górze i gdy go "naciskam" nastepuje to pstryknięcie. Dawałem inny pedał i nic nie pomagało. Dodam, że rower ma jakies 2 tyg i ma przejechane 300km. Rower to Kross level a3 2013. :thanks: :wallbash:

Napisano

Witam. Mój problem polega na tym, że przy pedałowaniu słychac w pewnym momencie charakterystyczne pstryknięcie lub takie podwójne pstrykniecie. Problem na pewno nie leży w sztycy siodła bo i kiedy pedałuję na stojąco to też tak się dzieje. Mylślę również, że nie dotyczy to zębatek czy łańcucha, ponieważ pstryka ciągle w tym momenie kiedy prawy pedał jest w górze i gdy go "naciskam" nastepuje to pstryknięcie. Dawałem inny pedał i nic nie pomagało. Dodam, że rower ma jakies 2 tyg i ma przejechane 300km. Rower to Kross level a3 2013. :thanks: :wallbash:

wyglada na to ze suport  :) pozdrawiam 

Napisano

Ja obstawiam ze dźwięki dochodzą od wkładu suportu. Może słabo dokręcony.

Zanim zdemontujesz korby należy upewnić się czy to nie one wydają dźwięk.
Spróbuj dokręcić ich śruby bardziej a jak, to nic nie pomoże dobierz się do suportu.

PS: rozmiar czcionki dla niedowidzących?

Napisano

dokręciłem, ale jak się okazało wina nie leży w pedałach. Mianowicie, gdy unoszę prawą nogę zahaczam udem o jądro, to z koleji powoduje nagłe wydobycie się powietrza z mojego penisa. Strumień powietrza wywołuje porusznie się mojego napleta, co jest rzeczywistą przyczyną pstryknięcia. Nie wiem czy to normalne, ale wolę udać sie z tą sprawą do lekarza.
dzięki za pomoc i pozdrawiam !

Napisano

Tutaj ginekolog lub psychiatra... Raczej to drugie  :thumbsup:

+1 :D 

Napisano

Strumień powietrza wywołuje porusznie się mojego napleta, co jest rzeczywistą przyczyną pstryknięcia

Zawsze więc możesz przeprowadzić zabieg obrzezania, który ten problem definitywnie rozwiąże. Co doradzam w tym przypadku :002:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...