Skocz do zawartości

[ 1500-2000 zł] Pierwszy porządny rower.

marlotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytałem bardzo dużo tematów na tym forum, ale każdy jest inny dużo osób miały dobre rowery nowoczesne. 

Ja mam stary rower który zamierzam jeszcze mieć, ale w tym miesiącu jeszcze lub na początku pażdziernika chce kupić nowy rower do kwoty 2000zł. Może być minimalnie wyższa 2200 ale to ostateczność, oczywiście im taniej tym lepiej dla mnie :) Na oku mam cały czas Krossa level A2, o nim tak naprawdę dużo czytałem i chyba najbardziej jestem do niego przekonany,m.in czytałem całą tą stronę http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=678d10c42b5d8ae71d118e620cf508c2&app=googlecse#gsc.tab=0&gsc.q=kross level A2. Na rowerach może za dużo się nie znam ponieważ tak jak mówię cały czas ujeżdżam starego 20 letniego Baika i świat rowerów nowoczesnych jest dla mnie jeszcze nie otwarty. To będzie mój pierwszy prawdziwy rower, który zamierzam modyfikować, unowocześniać, zmniejszać wagę i startować w maratonach więc chce żeby był wytrzymały. Będę bardzo zadowolony jeśli doradzicie mi co mogę kupić. Oczywiście  zakupu będę dokonywał w Częstochowie, mam kilka sklepów: Mar-Bike, KM-Sport, E-Rowery itp. Ogólnie chce kupić na początek rower z hamulcami V-Brake innych nie chce . Nie wiem jakie są dobre marki? Czy może na markę nie patrzeć tylko na osprzęt? Spodobał mi się ten kross, ale może drodzy forumowicze doradzili by mi coś ciekawego do 2000zł. Niechce dużo wydawać, bo tak jak powiedziałem i tak w przyszłości będę go ulepszać.Będę ogromnie wdzięczny za każdą propozycję. Prosiłbym o doświadczenia z rowerami bo na pewno takowe macie.

Najprawdopodobniej 19'' ale przymierze w sklepie stacjonarnym to zobaczymy :) 

Oglądałem oferte sklepu nartyrowery.pl i tam mają Cube Aim White za 1900 lub Kross Level A2 o którym od dawna myśle i czytam na forum  :) Szczeże nie wiem który rower wybrać cały czas się zastanawiam. bardziej jestem za krosem. Jeśli ktoś ma jeszcze inne oferty chętnie rozważę ale tylko sklepy stacjonarne w Cz-wie. Jest to mój pierwszy rower więc nie chce dokonać złego wyboru. Chce żeby był jak najlepszy w tej kwocie solidny i jak najlepszy osprzętowo. Cudów się nie spodziewam ale wiem że nie będę żałował :) Za 2-3 lata może zmienie ramę na lżejszą nowszą ale póki co chce kupić i cieszyć się jazdą :)

Najprawdopodobniej 19'' ale przymierze w sklepie stacjonarnym to zobaczymy :)

Oglądałem oferte sklepu nartyrowery.pl i tam mają Cube Aim White za 1900 lub Kross Level A2 o którym od dawna myśle i czytam na forum  :) Szczeże nie wiem który rower wybrać cały czas się zastanawiam. bardziej jestem za krosem. Jeśli ktoś ma jeszcze inne oferty chętnie rozważę ale tylko sklepy stacjonarne w Cz-wie. Jest to mój pierwszy rower więc nie chce dokonać złego wyboru. Chce żeby był jak najlepszy w tej kwocie solidny i jak najlepszy osprzętowo. Cudów się nie spodziewam ale wiem że nie będę żałował :) Za 2-3 lata może zmienie ramę na lżejszą nowszą ale póki co chce kupić i cieszyć się jazdą :)

Ja również szukałem pierwszego dobrego roweru i sobie trochę w ciemno sprawiłem Medano Vanity vt 3 za 1700, w poniedziałek do mnie przyjdzie, więc napiszę co i jak. Wg specyfikacji wygląda mega - przerzutki i piasty Deore (nie jestem pewien co do kasety,ale chyba też), szosowe opony i obręcze, amor z blokadą i regulacją, 13,5 kg wg specyfikacji i to co dla mnie było najważniejsze - prosta kierownica :) V-brake, 3x9 biegów. W tej cenie nie znalazłem sprzętu z lepszymi bebechami. Po niedzieli relacja ;)

Edit - teraz doczytałem, ze patrzyłeś na 26 ;) My fail.

Kaseta z tego co wyczytałem Shimano HG50 :) Jak to mówią najważniejsze pierwsze wrażenie i to by ci długo służył. Ja wybrałem Krossa bo ma fajną ramkę i podstawę do modyfikacji więc zapewne będzie dobra, planuję sobie w przyszłości kupić SPDki i butki :) Ale to już odległe plany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...