Silver400 Napisano 30 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Cenowo wyszło bardzo fajnie, różnica wagowa jeszcze fajniejsza. Jeździłeś już ? Jak wrażenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmoski85 Napisano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Niestety nie rower wywiozłem do rodziców, bo w bloku mało miejsca na rozkręcanie. Na święta będę wszystko montował i zobaczę co z tego wyjdzie. Generalnie różnica w wadze jest spora bo stare części były naprawdę ciężkie... na amorze zyskałem ~ 700g, na przednim kole~ 700g, na tylnym~ 600g. Mam nadzieję, że koła będą dużo lepiej szły i że wytrzymają małe skoki. O amor się nie boję bo zmiana z oleju na powietrze na pewno będzie znacząca. Inna kultura pracy... Kurde pohasałbym już trochę na jakimś singlu W ogóle chciałbym mieć na takie wyprawy fulla, ale to już mogę sobie pomarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmoski85 Napisano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Witam, W końcu pierwsze jazdy za mną. Amor spisuje się rewelacyjnie, jednak powietrzny ma inną kulturę pracy. Koła fajnie wyglądają i dobrze się toczą, a oponki Geax AKA mają naprawdę niezłą trakcję i stawiają małe opory. Generalnie wrażenia z jazdy są bardzo pozytywne. Do tego zakupiłem SPD-ki Shimano M520 i jazda to przyjemność. Jest jednak jeden minus tego wszystkiego. Licząc spodziewany spadek wagi opierałem się na danych katalogowych ile ważył cały rower przed zmianami ( producent podawał że 14.7kg ). Po zmianach rower miał schudnąć 2kg i zejść poniżej 13kg. Jednak wlazłem z nim na wagę i wskazuje ona 13.5kg... Albo coś źle policzyłem przy planowaniu, albo rower wyjściowo musiał ważyć ponad 15kg... albo ważenie poprzez wlezienie z rowerem na wagę to zły pomysł Ale generalnie jestem zadowolony. W międzyczasie pojawił się też pomysł, żeby go sprzedać i jest nadal aktualny. Jakby ktoś chciał to zapraszam na priv. Pojawiła mi się ciekawa opcja kupienia fulla i chyba z niej skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi