h0ly Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Cześć. Chciałby kupić kurtkę przeciwdeszczową padło na MIMO ATMOS która ma DOPASOWANY KRÓJ tylko nie wiem jak dobrać rozmiar. http://www.mikesport.pl/mimo-atmos-przeciwdeszczowa-kurtka-rowerowa-pl-2.html Moje wymiary to wzrost 192 , szerokość klatki 101- 102 cm , długość ręki od pachy do dłoni to 62-63 cm Zapewne czasem chciałbym pod kurtkę włożyć jakiś polar, bluzę, lub sweterek i teraz mam problem z dobrem rozmiaru Mianowice patrząc po rozmiarze klatki najlepiej byłoby wybrać rozmiar L ale właśnie czy nie miałbym wtedy za mało miejsce "pod" kurtką na np. tej polar czy sweterek . Dla ułatwienia podaję tabele rozmiarów M L XL XXL sugerowany obwód w klatce 95-100 cm 100-105 cm 105-110 cm 110-115 cm dł. rękawa od pachy 56 cm 57 cm 58 cm 60 cm dł. całkowita przód 60 cm 62 cm 64 cm 64 cm dł. całkowita- plecy 82 cm 84 cm 86 cm 88 cm Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Zadzwoń do sklepu na nr stacjonarny. Jest tam miła dziewczyna, która na pewno doradzi. Po za tym już 2 razy wymieniałem u nich rozmiar i nie było problemów. Płacisz tylko za odsyłkę towaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h0ly Napisano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2013 n Zadzwoń do sklepu na nr stacjonarny. Jest tam miła dziewczyna, która na pewno doradzi. Po za tym już 2 razy wymieniałem u nich rozmiar i nie było problemów. Płacisz tylko za odsyłkę towaru. Napisałem maila do tego sklepu i pozwolę sobie zacytować odpowiedź jaką otrzymałem: " Witam, sugerowany obwód klatki to wskazany optymalny wymiar aby był komfort przy założeniu ze użytkownik stosuje pod spód dopasowane warstwy np koszulki/bielizna/koszulka z dł. rękawem. Jeśli użytkownik wie, ze będzie stosował cieplejsze warstwy typu bluza,wówczas dobiera rozmiar większy. Proponuje roz. XL." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartezz Napisano 23 Września 2013 Udostępnij Napisano 23 Września 2013 To bierz XL ewentualnie wymienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej82k Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Napisałem maila do tego sklepu i pozwolę sobie zacytować odpowiedź jaką otrzymałem: " Witam, sugerowany obwód klatki to wskazany optymalny wymiar aby był komfort przy założeniu ze użytkownik stosuje pod spód dopasowane warstwy np koszulki/bielizna/koszulka z dł. rękawem. Jeśli użytkownik wie, ze będzie stosował cieplejsze warstwy typu bluza,wówczas dobiera rozmiar większy. Proponuje roz. XL." No i jak ? Zakupiłeś tą kurtkę, sprawdza się na wietrze, czy jest ciepło jeżeli ma się koszulkę thermoaktywną ? Sam się nad nią zastanawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h0ly Napisano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2013 No i jak ? Zakupiłeś tą kurtkę, sprawdza się na wietrze, czy jest ciepło jeżeli ma się koszulkę thermoaktywną ? Sam się nad nią zastanawiam Kurtki nie zakupiłem ale spodnie bo nie miałem nic na nogi i powiem szczerze, że jeździłem ponad godzinkę na rowerze na Masie Krytycznej i naprawdę się sprawdzają. Na torsie miałem koszulkę, bluzę i kurtkę na rower od btwin to wtedy było ok a na nogi jedynie spodnie. wiatru nie przepuszczają więc są ok ale. O kurtce widziałem dobre opinie w sklepie więc myślę, że warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.