Skocz do zawartości

[kurtka] MIMO ATMOS dobór rozmiaru

h0ly

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Chciałby kupić kurtkę przeciwdeszczową padło na MIMO ATMOS która ma DOPASOWANY KRÓJ tylko nie wiem jak dobrać rozmiar.

http://www.mikesport.pl/mimo-atmos-przeciwdeszczowa-kurtka-rowerowa-pl-2.html

Moje wymiary to wzrost 192 , szerokość klatki 101- 102 cm , długość ręki od pachy do dłoni to 62-63 cm

Zapewne czasem chciałbym pod kurtkę włożyć jakiś polar, bluzę, lub sweterek i teraz mam problem z dobrem rozmiaru Mianowice patrząc po rozmiarze klatki najlepiej byłoby wybrać rozmiar L ale właśnie czy nie miałbym wtedy za mało miejsce "pod" kurtką na np. tej polar czy sweterek .

Dla ułatwienia podaję tabele rozmiarów

M L XL XXL sugerowany obwód w klatce 95-100 cm 100-105 cm 105-110 cm 110-115 cm dł. rękawa od pachy 56 cm 57 cm 58 cm 60 cm dł. całkowita przód 60 cm 62 cm 64 cm 64 cm dł. całkowita- plecy 82 cm 84 cm 86 cm 88 cm

Z góry dzięki za pomoc :)

n

Zadzwoń do sklepu na nr stacjonarny. Jest tam miła dziewczyna, która na pewno doradzi. Po za tym już 2 razy wymieniałem u nich rozmiar i nie było problemów. Płacisz tylko za odsyłkę towaru.

Napisałem maila do tego sklepu i pozwolę sobie zacytować odpowiedź jaką otrzymałem:

" Witam, sugerowany obwód klatki to wskazany optymalny wymiar aby był komfort przy założeniu ze użytkownik stosuje pod spód dopasowane warstwy np koszulki/bielizna/koszulka z dł. rękawem. Jeśli użytkownik wie, ze będzie stosował cieplejsze warstwy typu bluza,wówczas dobiera rozmiar większy. Proponuje roz. XL."

Napisałem maila do tego sklepu i pozwolę sobie zacytować odpowiedź jaką otrzymałem:

" Witam, sugerowany obwód klatki to wskazany optymalny wymiar aby był komfort przy założeniu ze użytkownik stosuje pod spód dopasowane warstwy np koszulki/bielizna/koszulka z dł. rękawem. Jeśli użytkownik wie, ze będzie stosował cieplejsze warstwy typu bluza,wówczas dobiera rozmiar większy. Proponuje roz. XL."

No i jak ? Zakupiłeś tą kurtkę, sprawdza się na wietrze, czy jest ciepło jeżeli ma się koszulkę thermoaktywną ?

Sam się nad nią zastanawiam 

No i jak ? Zakupiłeś tą kurtkę, sprawdza się na wietrze, czy jest ciepło jeżeli ma się koszulkę thermoaktywną ?

Sam się nad nią zastanawiam 

Kurtki nie zakupiłem ale spodnie bo nie miałem nic na nogi i powiem szczerze, że jeździłem ponad godzinkę na rowerze na Masie Krytycznej i naprawdę się sprawdzają. Na torsie miałem koszulkę, bluzę i kurtkę na rower od btwin to wtedy było ok a na nogi jedynie spodnie. wiatru nie przepuszczają więc są ok ale. O kurtce widziałem dobre opinie w sklepie więc myślę, że warto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...