Skocz do zawartości

[OBRĘCZE] Czarne bez rantu, pod 100kg

OskarKabat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, potrzebuję kupić obręcze, i tu pytanie do Was - jakie?

Moja waga 100kg.

Waga obręczy <460g

Opona 23mm

Obręcz musi być cała w kolorze czarnym i ma nie posiadać srebrnego rantu pod hamulec. Może go w ogóle nie posiadać, ponieważ będzie w kole z hamulcem tarczowym.

Optymalną obręczą jaką znalazłem był by Mavic Open Pro, jednak czy istnieje wersja czarna bez rantu? 

Pozdrawiam!

To jakiej Ty wagi obreczy szukasz przy 100kg? Jaka ilosc szprych?

Wez tez pod uwage, ze to jest obrecz 23mm. Raz, ze ladnie wspolgra z 23mm oponami pod wzgledem aero, a dwa, ze pozwala na jazde z nizszym cisnieniem, niz przy takiej samej oponie ale z obrecza 21mm. Co szczegolnie przy tej wadze ma znaczenie.

No dobra, to ma sens. Sugerowałem się tym, że miałem pod sobą open pro, i było dobrze, a waga chyba mniejsza.

Czyli załóżmy że zdecyduję się na te H Plus Sony. Jakie szprychy będę musiał wrzucić na tył/przód tak, żeby to koło było względnie sztywne i wytrzymałe? Dodam, że nie zawsze będą miały pod sobą idealny asfalt, często będą jeździły po mieście, a wiadomo jak u nas drogi wyglądają.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Tak, wiem że jest to obręcz na szytkę. Mało było tych obręczy pod oponę, więc postanowiłem troche rozszerzyć pole poszukiwań.

Zarówno Nemesis jak i Archetype znalazłem w Polsce za 299zł. Są to dobre ceny jak na nasz rynek? A może ktoś z was ściągał, lub orientuje się ile wyniosło by ściągnięcie ich z zagranicy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...