OskarKabat Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam serdecznie, potrzebuję kupić obręcze, i tu pytanie do Was - jakie? Moja waga 100kg. Waga obręczy <460g Opona 23mm Obręcz musi być cała w kolorze czarnym i ma nie posiadać srebrnego rantu pod hamulec. Może go w ogóle nie posiadać, ponieważ będzie w kole z hamulcem tarczowym. Optymalną obręczą jaką znalazłem był by Mavic Open Pro, jednak czy istnieje wersja czarna bez rantu? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 H Plus Son Archetype, anoda w ciemnym graficie i czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Wolał bym jednak coś lżejszego. A jak by było dostępne w PL to już w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 kiedyś był Mavic open pro ceramic, ale chyba już nie ma...poza tym, przy Twojej wadze lepiej mieć 10g więcej na obręczy, niż co 5 minut latać centrować koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 To jakiej Ty wagi obreczy szukasz przy 100kg? Jaka ilosc szprych? Wez tez pod uwage, ze to jest obrecz 23mm. Raz, ze ladnie wspolgra z 23mm oponami pod wzgledem aero, a dwa, ze pozwala na jazde z nizszym cisnieniem, niz przy takiej samej oponie ale z obrecza 21mm. Co szczegolnie przy tej wadze ma znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Mam mavic ma40 do sprzedania. Nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2013 No dobra, to ma sens. Sugerowałem się tym, że miałem pod sobą open pro, i było dobrze, a waga chyba mniejsza. Czyli załóżmy że zdecyduję się na te H Plus Sony. Jakie szprychy będę musiał wrzucić na tył/przód tak, żeby to koło było względnie sztywne i wytrzymałe? Dodam, że nie zawsze będą miały pod sobą idealny asfalt, często będą jeździły po mieście, a wiadomo jak u nas drogi wyglądają. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Sapim DLight lub plaskie cx ray. 24/28 ewentualnie 28/32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Ja sprzedaje dt swissa obręcze pod 110kg , jest w dziale sprzedaż, sprawdź, spełnia twoje wymagania. Naklejki można odkleic Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 spełnia twoje wymagania Waga obręczy <460g 530 jakies 540g Pomijajac fakt, ze jest to obrecz 26". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Dobra, czyli już wiem mniej więcej czego szukać. Dzięki serdecznie za odpowiedź, to pierwsze koła szosowe które składam od podstaw, dlatego wolałem zapytać. PS. A co myślicie o tańszych odpowiednikach CX-ray, szprychach Mac 424? Różnica cenowa powala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Przyzwoite szprychy, nieco ciezsze od cx ray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2013 A co myślicie o takim zestawieniu: Obręcze Ambrosio Crono F20 Szprychy Mac 424 Waga obręczy bardzo obiecująca, z tego co wyczytałem podobno mocne. Ale czy wystarczająco pod to moje niecałe 100kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 2 rzeczy: 1 - jest to obrecz pod szytke; 2 - jak chcesz miec koniecznie ambrosio to dla Ciebie Nemesis (rowniez tubular) Crono nie jest na taka wage. Kazdy skladacz kol z reputacja Ci to powie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OskarKabat Napisano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Tak, wiem że jest to obręcz na szytkę. Mało było tych obręczy pod oponę, więc postanowiłem troche rozszerzyć pole poszukiwań. Zarówno Nemesis jak i Archetype znalazłem w Polsce za 299zł. Są to dobre ceny jak na nasz rynek? A może ktoś z was ściągał, lub orientuje się ile wyniosło by ściągnięcie ich z zagranicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 299zl czy aby na pewno za Nemesis, a nie za Crono? Jesli jednak tak, to jest to bardzo dobra cena. Dla Archetype, w normie. Kupuje je za £55 (275zl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.