Booby Napisano 17 Września 2013 Napisano 17 Września 2013 Witam. Ostatnimi czasy powspominałem trochę stare dobre czasy kiedy to posiadałem rower marki ROMET. Z racji tego że nie dysponuje żadnymi zdjęciami a jedynie garścią informacji proszę o jakiekolwiek info co do modelu tego roweru. Zaznaczam że był on na tamte czasy bardzo egzotyczny bo nigdy takiego drugiego nie widziałem. Rower był na kołach 26cali, torpedo, kolor niebieski. Przedni hamulec szczękowy. Rama męska w stylu waganta tyle że ten mój to taki dzisiejszy treking. Na ramie było logo ROMET oraz - i to jest zagadka - model TOP QUALITY. Nie wiem czy to dokładnie nazwa roweru czy po prostu info od producenta o standardzie wykonania. Na stronie rometa jak i wikipedii tego modelu nie odnalazłem. Grafika google tez nic nie znalazła. Rower został kupiony w 89 roku w Krotoszynie. W oryginale miał opony z białym bokiem. Może ktoś z Was miał taki wynalazek w domu i ma jakieś foto. Pozdrawiam.
Piotrek383 Napisano 17 Września 2013 Napisano 17 Września 2013 Bez zdjęć wątpię, żeby ktoś odpowiedział na Twoje pytanie Jest wiele niebieskich rometów o kołach 26 cali Daj zdjęcia, a dowiemy się co to za model.
Booby Napisano 17 Września 2013 Autor Napisano 17 Września 2013 No właśnie nie mam zdjęć. A w tamtych czasach nie było prawie wcale kół 26 cali no chyba że się mylę. Kiedy ojciec nim przyjechał ze sklepu to nie mogłem się nadziwić. Miałem wigry 2 , zenita, a tu nagle taki wynalazek. Znalazłem w necie fotę Rometa o tej nazwie ale wygląda to na jakiś rok 60 czy coś koło tego.
Herodot Napisano 18 Września 2013 Napisano 18 Września 2013 Może taki to był? EDIT: brak torpedo - to nie ten
Booby Napisano 18 Września 2013 Autor Napisano 18 Września 2013 Rama bardzo podobna. Tylko ja miałem torpedo. Nie miałem mocowania z tyłu na dynamo. Kurcze aż mi się nie chce wierzyć że nie ostało mi się żadne zdjęcie.
siimon Napisano 18 Września 2013 Napisano 18 Września 2013 Orion miał 26". http://allefree.pl/galeria/671857/1.html
Mod Team Pixon Napisano 18 Września 2013 Mod Team Napisano 18 Września 2013 Top quality to nie nazwa modelu, a najlepszej jakości wykonania z rur kanalizacyjnych
Booby Napisano 18 Września 2013 Autor Napisano 18 Września 2013 Znalazłem takie coś http://allegro.pl/stary-rower-romet-top-quality-i3454493214.html nie jest to ten rower który miałem ale oznaczenia i forma graficzna napisu top quality są identyczne -chodzi mi o te żółte paski wokół napisu. Wiem że mało co widać ale nic innego nie odkopałem.
ugupu Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 Ówczesny Romet nie robił rowerów na 26 calowych kołach (chyba). Tu masz stronkę z opisami wszystkich chyba rowerów Romet. Może tu znajdziesz? http://mslonik.pl/rowery/rowery-romet/574-rowery-romet Edyta: robił, np Romet Narcyz.
dovectra Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 robił robił turing, kalina, ale to damki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.