Skocz do zawartości

[rower] prośba o pomoc w identyfikacji starego roweru

cyrax84pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów :)

Mam prośbę do tych, którzy interesują się starymi rowerami, rzekłbym nawet bardzo starymi...

Niedawno na mój "warsztat" wjechał taki oto retro sprzęt

Rower ZZR

Generalnie chodzi o ustalenie szczegółów dotyczących roweru: model, rok produkcji, zdjęcia prezentujące oryginalne malowanie i oznaczenia etc.

Poszukuję tych informacji bo chcę odrestaurować ten zabytek nie odbiegając zbytnio od oryginału.

Na chwilę obecną jedyne czym dysponuję to marka czyli ZZR oraz numer ramy - A2615149

Poza tym brakuje w nim kilku (co najmniej kilku) elementów.

Na 100% brak hamulca przedniego, dynama, lampy tylnej... Czy czegoś jeszcze - nie wiem <_<

Gdyby ktoś posiadał takowe i jest chętny się nimi "podzielić" to czekam na informację na PW :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

@adamos akurat z tego, że lekko nie będzie sprawę sobie zdaję a Ciebie do kładzenia "ręki pod topór" nie zmuszam ;)

Pod adresem, który podałeś zapytam na 100% ale zacząłem od "naszego" forum bo tutaj już mam konto a z tego co zdążyłem zauważyć fachowców tu nie brakuje i nie ukrywam, że liczyłem na to, że jakiś od oldimerów też się znajdzie :icon_mrgreen:

Póki co szukam dalej "na własną rękę" wiadomości na temat rodzimych produkcji spod znaku ZZR a w tym czasie może jakaś informacja się pojawi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...